• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  6 kuu Euribori langus hoogustus reedel

  Eluasemelaenude baasintressimääraks olev kuue kuu Euribor, mis oli viimastel päevadel teosammul alla liikunud, kukkus reedel hoogsalt ja tegi rekordmadala taseme. 6 kuu Euribor kukkus reedel 0,009 protsendipunkti võrra, 0,330 protsendile. Muidu oli läinud nädalal Euribor laskunud tempos 0,001 protsendipunkti päevas.

  Draghi jutt pani intressi kukkuma. Languse põhjus oli neljapäevane Euroopa Keskpanga presidendi Mario Draghi ütlus, et keskpank arutas oma detsembrikohtumisel baasintressimäära kärpimist, kuid otsustas selle siiski jätta muutumatult 0,75 protsendile. Turgudel spekuleeritakse, et lähikuudel kärbib keskpank baasintressimäära.
  Rahaturueksperdid on fokuseerinud sellele, kas Euroopa Keskpank kopeerib Taani keskpanga näidet ja kehtestab pankade hoiustele keskpangas negatiivse intressimäära, vahendas Reuters.
  Kui neljapäeval küsiti selle idee kohta, vastas Draghi: “Meil ei ole midagi uut rääkida... Oleme operatsiooniliselt valmis, kuid ei ole läinud diskussioonides sügavamale. Me oleme põgusalt puudutanud sellise meetme komplekssust, mis võib tuua kaasa soovimatuid tagajärgi. Me ei ole teemat edasi arendanud.”
  Euro Libor on tugevalt madalamal Euriborist. Kuigi meil on tuntum turintressimäär Euribor, kasutatakse laialdaselt ka Euro Liborit, mis hiljuti oli suurtes skandaalides. Mingil põhjusel on Euro Libor märkimisväärselt madalam Euriborist. Näiteks 6 kuu Euribor oli 0,33 protsenti, kuid 6 kuu Libor oli vaid 0,22286 protsenti ehk kolmandiku võrra madalam. Kumb siis peaks olema õigem? Sarnane pilt valitseb ka teiste tähtaegade osas. Näiteks 12 kuu Euribor oli 0,558 protsenti, kui Libor vaid 0,45071 protsenti. Enim finantsturgudel intressialusvaraks olev kolme kuu Euribor oli 0,187 protsenti, Libor 0,12357 protsenti. Ühe kuu Euribor oli 0,111 protsenti, Libor aga 0,05286 protsenti. Pankadevahelisel rahaturul oli ühe kuu hoiuseintress 0,06 protsenti. Ühe nädala Euribor oli 0,077 protsenti, Libor vaid 0,024 protsenti. Milline erinevus!
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Massiimmigratsiooni hirmujutu ees põnnamine hoiab majandust kinni
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Wolti ja Supercelli investorid toovad Soome börsile uue SPACi
Wolti ja Supercelli investeerinud idukapitalifirma Lifeline Ventures on Helsingis börsile viimas uut firmaostufirmat (SPAC), mille eesmärk on osta osalus tulevases ükssarvikus.
Wolti ja Supercelli investeerinud idukapitalifirma Lifeline Ventures on Helsingis börsile viimas uut firmaostufirmat (SPAC), mille eesmärk on osta osalus tulevases ükssarvikus.
Klotsifirma lööb keset pandeemiat rekordeid
Taani mänguklotside tootja Lego on keset pandeemiast tingitud koduspüsimist tõeliselt õitsele puhkenud, kasvatades kõvasti nii käivet kui ka kasumit.
Taani mänguklotside tootja Lego on keset pandeemiast tingitud koduspüsimist tõeliselt õitsele puhkenud, kasvatades kõvasti nii käivet kui ka kasumit.
Pärnu valimisvõitluses kõmisevad raskerelvad
Enamiku Pärnus võimu juurde pürgivate poliitiliste jõudude esinumbrid on kohapeal, aga ka üleriigiliselt tuntud riigikogu liikmed, lisaks endised maavanemad ja ametisolev linnapea. Eeldatakse, et järgmise valimistsükli jooksul ja edaspidi saab Pärnust Eesti kontekstis midagi kaugelt suuremat kui suvepealinn.
Enamiku Pärnus võimu juurde pürgivate poliitiliste jõudude esinumbrid on kohapeal, aga ka üleriigiliselt tuntud riigikogu liikmed, lisaks endised maavanemad ja ametisolev linnapea. Eeldatakse, et järgmise valimistsükli jooksul ja edaspidi saab Pärnust Eesti kontekstis midagi kaugelt suuremat kui suvepealinn.