• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Google jõudis USA-ga kokkuleppele

  Tehnoloogia- ja tarkvaraettevõte suutis lõpetada 20 kuud kestnud kartellivastase juurdluse, lubades osaliselt enda äripraktikat muuta ja klaarides senised süüdistused.

  USA föderaalne kaubanduskomisjon FTC (Federal Trade Commission) otsustas juurdluse lõpetada häälteenamusega 5-0. FTC uuris, kas Google diskrimineeris teisi teenuseid oma otsingutulemustes ja kas firma peatas osadel veebilehtedel konkurentide reklaamide vastuvõtmist.
  Patentide kokkuleppe määrus piirab Google'i võimet otsida kohtupiiranguid takistamaks konkurentide tooteid, kus firma on nõustunud litsentsima tehnoloogiat mõistlikel tingimustel.
  FTC otsus lõpetada juurdlus ilma kohtuvaidluseta on tagasilöögiks konkurentidele nagu Microsoft, Yelp ja Expedia. Internetikaubanduse ja veebiotsingufirmade eestvedamisel survestati FTC-d hagini jõudmiseks, süüdistades Google'it internetiotsingu domineerimises kombineerituna Google'i enda teenuste eelistamisega päringute tulemustele, mis rikub kartellivastaseid seadusi.
  Väärtpaberibörsil Nasdaq kohaliku aja järgi kell 14:23 (Eestis kell 21:23) tõusis Google'i aktsia 0,49%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind tõusnud 9,26%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.