Jaga lugu:

Palgalõhe USA ettevõtetes võib olla kuni 1800kordne

Bloomberg võrdles USA ettevõtete tippjuhtide ja kõige madalamalt makstud töötajate eelmise aasta palku ning leidis, et mõnes ettevõttes on erinevus 1800kordne.

Uuringust selgus, et keskmine palgaerinevus firma juhi ja katseajal oleva töötaja vahel on 204kordne. Kuid kõige suurem erinevus tuli jaemüügiketi J.C.Penney endise juhi Ron Johnsoni lahkumistasust, kui talle maksti 53,3 miljonit dollarit kompensatsiooni. Kuna kassapidaja aastapalk J.C. Penneys on 29 688 dollarit, siis on see peaaegu 1800kordne erinevus.

Teine suurima palgalõhega ettevõte oli riiete jaemüüja Abercrombie & Fitch, kus tavatöötajate keskmine palk aastas oli 29 310 dollarit, kuid tegevjuht Michael Jeffries'i aastapalk 48,1 miljonit dollarit.

Simon Property Group’i töötajate keskmine aastapalk oli 86 033 dollarit ning tegevjuhi palk 137,2 miljonit dollarit. Oracle Group’i juht Larry Ellison teenis eelmisel aastal 96,2 miljonit dollarit ning töötajate keskmine palk oli 74 693 dollarit.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum