3. mai 2013
Jaga lugu:

"Euroopas ei jäta meie palk mingit muljet"

Kui Euroopa Komisjon otsustab, et börsiettevõtete palgad peaksid olema avalikud, siis on käsk vanem kui meie, ütles Harju Elekter ASi juhatuse esimees Andres Allikmäe.

"Kui kästakse, siis tuleb seda teha," ütles Allikmäe. "Tõenäoliselt ei leidu Eesti börsiettevõtete juhtide seas kedagi, kelle palk Euroopa börsiettevõtete juhtide palkade kõrval mingisuguse mulje jätab."

Majandusaasta aruande põhjal tõusis eelmisel aastal Allikmäe palk 44%, 11 655 eurole kuus – samas võib see number olla tehniline, sest eelmine oli esimene aasta, mil Allikmäe oli ainsana terve aasta juhatuses.

"Minu palk ei ole tõusnud 44%," kommenteeris Allikmäe. "Ma ei oska kommenteerida, miks majandusaasta aruande järgi see nii on. Seal võib olla see, et nõukogu ja juhatuse liikmete tasud on koos. Ma ei tahaks päris numbrit ka öelda."

Ta lisas, et võrreldes 2011. aastaga jäi tema palk suhteliselt samaks. "Palgast ei ole mõtet rääkida, sest seda ilmselt tõlgendatakse valesti ja sellest tuleb pigem pahandust," leidis Allikmäe.

 

Autor: Alyona Stadnik, Kiiev, Ave Lepik

Jaga lugu:
Hetkel kuum