Indrek Kald • 10. mai 2013 kell 6:05

Eesti hotellides soomlasi viiendiku võrra rohkem

Kui jaanuaris jäi Soome turistide arv Eesti majutusettevõtteis eelmise aasta sama kuu tasemele, siis veebruaris ja märtsis suurenes vastavalt 20% ja 19%.

Soome turiste peatus majutusettevõtteis 133 000 ehk 44% majutatud välisturistide koguarvust, teatas statistikaamet.

Aasta esimesel kolmel kuul kasutas majutusettevõtete teenuseid 303 000 välisturisti, mis oli 5% enam kui mullu samal ajal. Kolmveerand välisturistidest saabus naaberriikidest Soomest, Venemaalt ja Lätist.

Majutusettevõtetes peatus 79 000 Venemaalt saabunud turisti ehk enam kui neljandik kõigist välisturistidest. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes suurenes Venemaa turistide arv 12%. Venemaa turistide seas olid jätkuvalt populaarsed aastavahetusreisid – jaanuaris väisas Eesti majutusettevõtteid 40 000 Venemaa turisti ehk enam kui pool esimeses kvartalis Venemaalt saabunud turistidest.

Majutusteenuseid kasutas ka 18 000 turisti Lätist, mis oli veidi vähem kui eelmise aasta esimese kolme kuu kokkuvõttes. Samuti saabus Eestisse vähem turiste Saksamaalt, Rootsist, Norrast ja Suurbritanniast.

Esimeses kvartalis oli majutusettevõtete klientide seas siseturiste 41%. Majutusettevõtete teenuseid kasutas 212 000 siseturisti, mida oli 6% enam kui mullu samal ajal. 28% siseturistidest peatus Harju maakonna, 15% Pärnu maakonna, 11% Tartu maakonna ja 9% Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes. Siseturistidest enam kui pool oli puhkusereisil ja ligi kolmandik tööreisil.

Selle aasta märtsis pakkus Eestis külastajatele teenust 841 majutusettevõtet. Majutusettevõtete teenuseid kasutas 193 000 sise- ja välisturisti ehk 6% rohkem kui eelmise aasta märtsis. Külastajate käsutuses oli 18 000 tuba ja 39 000 voodikohta. Täidetud oli 38% tubadest ja 31% voodikohtadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 30 eurot ning see jäi eelmise aasta märtsi tasemele.

Hetkel kuum