12. juuli 2013 kell 5:39

Ilves kohtub täna Euroopa Liidu presidendiga

President Toomas Hendrik Ilves kohtub täna Brüsselis Euroopa Liidu presidendi ehk ülemkogu eesistuja Herman Van Rompuy’ga, et arutada Euroopa Liidu riikide ülest andmevahetust ja e-teenuste ühildatavust.

President Ilvese sõnul seisab Eesti selle eest, et digiallkiri ja usaldusväärne isikutuvastamise süsteem, aga ka riigiülene andmevahetus ja e-teenused, võetaks käibele ja muutuks ühildatavaks üle riigipiiride kogu Euroopa Liidus.

Kohtumisel osaleb ka Euroopa Komisjoni digitaalarengu volinik Neelie Kroes.

Mullu novembrist juhib president Ilves Euroopa Komisjoni palvel Euroopa pilvandmetöötluse arendamise nõukoda (Steering Board of the European Cloud Partnerhip), mille eesmärgiks on edendada piiriüleste digitaalsete avalike teenuste kasutust Euroopa ettevõtluses ning avalikus sektoris.

Pilvandmetöötlus tähendab andmete (näiteks tekstifailide, piltide, videote) ja tarkvara salvestamist kaugemal asuvates arvutites, millele kasutajad pääsevad ligi enda valitud seadmetest interneti kaudu.

Aastail 2011-2012 juhtis president Ilves Euroopa Liidu e-tervise töörühma.

 

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum