Romet Kreek • 26. juuli 2013
Jaga lugu:

Tallinna Vee puhaskasum kasvas üle 50%

 Tallinna Vee teise kvartali puhaskasum kasvas aastaga üle 50 protsendi. Nii kasum kui käive ületasid analüütikute ootusi.

Kasuminumbri ootus on nii LHV pangal kui ka Swedbankil üks ja sama – 1,1 miljonit eurot. Veefirma käive kasvas 2,6%, 13,5 mln eurole. LHV ootas 13,2 mln eurost käivet ja Swedbank 13 mln eurost käivet.

Võrreldes mullusega vähenes Tallinna Vee põhitegevuse ärikasum 8,7%, 5,7 miljonile eurole peamiselt muutuvkulude suurenemise tõttu.

Müük eraklientidele teeninduspiirkonnas oli 5,9 miljonit eurot, langedes võrreldes möödunud aasta sama ajaga 0,4%.

Kuna korterelamud moodustavad suurima osa meie müügituludest, siis peamine langus tulenes just selles kliendigrupis, teatas ettevõte. Müük äriklientidele kasvas 4,4% võrra, viie miljoni euroni ja seda peamiselt tänu kasvule tööstussektoris. II kvartalis suurenes müük klientidele väljaspool teeninduspiirkonda 6,6%, 1,1 miljoni euroni. Saadud ülereostustasu ulatus 0,22 miljoni euroni, kasvades võrreldes 2012. aasta sama perioodiga 49,5%.

Kuna võrreldes möödunud aastaga tariifide osas muutusi ei ole toimunud ja 2013. arveldatakse 2012. aasta tariifide tasemel, siis on müügimahud teeninduspiirkonnas liikunud sarnase trendiga.

Müüdud toodete ja teenuste kulu oli 6,2 miljonit eurot, kasvades 15,8%. Kulude suurenemine on põhiliselt seotud 0,91 miljoni euro suuruse saastetasu suurenemisega, seoses II kvartalis toimunud intsidendiga heitveepuhastusjaamas.

Veefirma finantstulud ulatusid 0,62 miljoni euroni, mis on 1,3 miljoni euro suurune positiivne muutus võrreldes mulluse II kvartali -0,67 miljoni euro suuruse finantskuluga. Mullu tulenes finantskulude muutus põhiliselt ümberhinnatud swapi lepingute õiglase väärtuse mitterahalisest mõjust, 2012. aasta II kvartalis oli muutus negatiivne 0,22 miljoni euro võrra, ning tänavu samas kvartalis oli muutus positiivne 1,1 miljoni euro võrra.

Selle aasta teises kvartalis oli Tallinna Vee efektiivne intressimäär (k.a. swap intressid) 3,24%, mille tulemusel olid intressikulud 0,78 miljonit eurot, võrreldes 3,35% ja 0,80 miljoni euroga mullu.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum