Jaanus Vogelberg • 8. august 2013 kell 11:51

Levada kruntide müük taas ebaõnnestus

 Tallinna Olümpia hotelli vastas asuvate ja varem Viktor Levadale kuulunud kinnistute avalik müük enampakkumisel luhtus taas.

Kinnistud paiknevad Tallinnas Olümpia hotelli vastas ja kuuluvad Levada pankrotistunud firmale OÜ Meridiaane. Enampakkumine oli määratud toimuma kell 12 päeval Maria Mägi advokaadibüroos, alghinnaks oli 14,5 miljonit eurot.

Krunte on üritatud müüa ka varem, viimati eelmise aasta novembris. Toona oli alghind pisut kõrgem, 14,75 miljonit eurot.

Levada soetas krundid buumi ajal ülikalli hinnaga. 2006. aastal ostis tema firma Meridiaane ühe krundi 40 miljoni euroga, kaks aastat hiljem osteti samas piirkonnas seitsme miljoni euroga veel seitse kinnistut. Kavas oli rajada neli hoonet kogupinnaga 79 300 ruutmeetrit. Kõrgeim hoone olnuks 35korruseline ja 120meetrine. Plaanitud hooned oleksid sisaldanud büroo-, kaubandus- ja elamispindu.

Kinnistud on koormatud hüpoteekidega Parex panga kasuks. Meridiaane pankrotistus 2011. aasta mais.

Hetkel kuum