• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA lükkab võlalimiidi otsust edasi

  Vabariiklaste juhid tegid täna president Barack Obamale “hea tahte” ettepaneku tõstmaks ajutiselt riigi võla ülempiiri ning pidada läbirääkimisi eelarve üle, jättes valituse jätkuvalt suletuks.

  Valge Maja pressiesindaja Jay Carney sõnul oli Vabariiklaste võla ülempiiri plaan “julgustav”. Obama allkirjastaks tõenäoliselt lühiajalise lepingu, kui see on “puhas”, ütles Carney, pidades sellega silmas, et see oleks vaba Vabariiklaste ettekirjutustest. Ta rõhutas samas, et Obama “eelistab tugevalt” pikaajalist võlalimiidi kasvu.
  Vabariiklaste pakkumine ei taastaks siiski valitsuse tööd. “Ajutine võlalimiidi tõstmine ja nõusolek pidada eelarve osas läbirääkimisi meiega, on samm edasi valitsuse taasavamiseks”, märkis üks Vabariiklaste esindajatest.
  Obama on Kongressilt tungivalt nõudnud võlalimiidi suurendamise heakskiitmist ja niinimetatud jätkuva resolutsiooni vastuvõtmist, taasavamaks föderaalvalitsust. Obama soovib küll pikaajalist võla ülempiiri kergitamist, kuid on nõus ka lühiajalise ülempiiri kasvuga, jäädes siiski oma seisukoha juurde, et mida pikem on ajaperiood, seda kasulikum on see majandusele.
  Võlalimiidi tõstmise esmane tähtaeg saabub 17.oktoobril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.