• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venezuela devalveeris  bolivari

  Venezuela devalveeris täna oma valuuta välisturistidele 44%, peale bolivari mustal turul rekordmadalale kukkumist.

  Nii välisturistidele kui naftainvesteeringutele on nüüdsest bolivari kehtiv kurss dollari suhtes 11,3. Ametlik kurss enamikele tehingutele on aga 6,3, vahendas keskpank tänases teadaandes.
  Uut kurssi hakkavad kasutama ka naftainvesteeringud.
  “See on esimene samm ametlikult nõrgema vahetuskursi suunas,” sõnas  Informa Global arenevate turgude majandusanalüütik Daniel Snowden. “Järgmisel aastal on oodata märkimisväärset devalveerimist.”
  Venezuela, mis veebruaris devalveeris bolivari 32% 6,3le, on olnud võimetu peatama valuuta kukkumist mustal turul, kus makstakse 64 bolivari dollari eest.
  President Nicolas Maduro alustas kaks kuud tagasi taas välisvaluutaoksjoneid, mida tuntakse Sicadina, vähendamaks importkaupade defitsiiti jõulueelsel ajal.
  Bolivar on sellel aastal kaotanud mustal turul 73% oma väärtusest, vahendab valuutareitingu leht dolartoday.com.
  Dekaad valuutakontrolli on muutnud dollari üha haruldasemaks, välisvaluuta reservid on sel kuul viimase üheksa aasta madalaimad. Ettevõtete käsutuses olev piiratud dollarite hulk on viinud importkaupade nagu autokummid ja loomaliha defitsiidini.
  Vähenev import tõstab nende kaupade kättesaadavust ja hindu, põhjustades aastase inflatsiooni kasvu, mis oktoobris oli 54%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.