Indrek Kald • 18. veebruar 2014 kell 8:45

Ilves: loodan piirileppe kiiret ratifitseerimist

President Toomas Hendrik Ilves kinnitas täna Eesti-Vene piirilepingute sõlmimise järel, et loodab leppe kiiret ratifitseerimist.

"Loodan, et Eesti ja Venemaa parlamendid ratifitseerivad piirilepingud kiiresti ja takistusteta," märkis ta pressiteates.

Riigipea sõnul on piirileping naaberriikide vahel Euroopa Liidus tavapärane ja iseenesestmõistetav. "Nii on ka normaalne, et Eesti ja Venemaa konsultatsioonid, mis kulgesid professionaalselt ja asjalikult, päädisid täna välisministrite allkirjadega piirilepingutel," sõnas ta.

Ilvese kinnitusel ei mõjuta Eesti ja Venemaa piirilepingud Eesti Vabariigi õiguslikku järjepidevust ning vastavad meie põhiseaduse sättele ja vaimule. "Selle 122. paragrahv ütleb ju selgelt: Eesti maismaapiir on määratud 1920. aasta 2. veebruari Tartu rahulepinguga ja teiste riikidevaheliste piirilepingutega," kinnitas ta.

Hetkel kuum