Indrek Kald • 18. veebruar 2014 kell 8:38

Ansip: piirilepe Venemaaga lisab stabiilsust

Peaminister Andrus Ansipi sõnul lisab täna Moskvas sõlmitud Eesti-Vene piirilepe stabiilsust.

"Kahtlemata on reguleeritud piirisuhted naabritega, sealhulgas Venemaaga paremad kui reguleerimata suhted - seda nii Eestile kui tervele Euroopa Liidule," ütles Ansip. "See on strateegiline ja kaugeleulatuv otsus, mis lisab stabiilsust ja tõstab mitte ainult Eesti, vaid kogu regiooni julgeolekut," lisas ta pressiteates.

Ühtlasi tunnustas peaminister piirilepingu nimel tehtud pikaajalist tööd. Tema sõnul on lepingu allkirjastamine olnud kõikide Eesti valitsuste eesmärk alates Andres Tarandi juhitud valitsusest kakskümmend aastat tagasi.

"Eesti välisministri allkiri piirilepingul toob lähemale ühe pika, aga olulise protsessi lõpu," ütles Ansip.

Piirileppe allkirjastasid täna enne keskpäeva Moskvas välisministrid Urmas Paet ja Sergei Lavrov.

Hetkel kuum