Äripäev • 2. märts 2016 kell 7:26

Krediidipanga nõukogu juht tunnistati ametisse sobimatuks

Finantsinspektsioon leidis Krediidipanga nõukogu esimehe Andrus Kluge ametisse sobimatu.  Foto: Andres Haabu

Riigikohus jättis menetlusse võtmata Krediidipanga nõukogu esimehe Andrus Kluge kaebuse, milles ta vaidlustas finantsinspektsiooni ettekirjutuse tema ametisse sobimatuse kohta.

Eilse määrusega lõpetas riigikohus kohtuvaidluse, mille alustas Andrus Kluge 2013. aasta oktoobris, vaidlustades finantsinspektsiooni ettekirjutuse, mille kohaselt ta ei ole sobiv jätkama Krediidipanga nõukogus.

Finantsinspektsioon tegi 9. septembri 2013 ettepaneku ASile Eesti Krediidipank kutsuda Andrus Kluge tagasi nõukogust, kuivõrd ta ei vasta nende hinnangul krediidiasutuste seaduses sätestatud nõuetele. Ettekirjutuse kohaselt ei ole Kluge ärimaine laitmatu ning tema varasem tegevus näitab, et ta ei sobi äriühingut juhtima. Finantsinspektsioon heitis Klugele ette korduvaid seaduserikkumisi ning tuvastatud tavapäratute rahastamisskeemide pinnalt tekkis inspektsioonil kahtlus Kluge majanduslikus usaldatavuses.

„Krediidipank peab tegema nõutavad korrektuurid, kuna vastutavad krediidiasutuse seaduskuuleka käitumise eest,“ kommenteeris finantsinspektsiooni juht Kilvar Kessler.

Kõik kohtuastmed on kinnitanud finantsinspektsiooni ettekirjutuse seaduslikkust, riigikohtu 1. märtsi määrusega vaidlus lõppes.

Hetkel kuum