Lewis: Einhorn oli turgudel nagu loll turist

Fredy-Edwin Esse, California 02. aprill 2014, 20:54

Oma värskes raamatus kõrgsageduslikku kauplemist puudutav Michael Lewis ütles, et tänapäeva "paika säetud" turgudel suured investorid nagu Greenlight Capitali David Einhorn on kui lollid turistid, kes veetakse kasiinosse, kus kogu kaardimäng on üks suur pettus.

"On väga selge, et käib front-running," ütles intervjuus Bloomberg TV-le Lewis, kelle raamat räägib, kuidas turge kontrollivad ja valitsevad võimsate arvutitega insaiderid.

Einhorn, kelle Greenlight Capitali riskifond haldab miljardeid dollareid, ei saanud alguses midagi aru, mis toimub, ütles Lewis. "Oh mu jumal! Seda ma ei teadnud," oli väidetavalt Einhorni esimene reaktsioon, kui asjast kuulis.

Einhorn keeldus Bloombergile olukorda kommenteerimast.

Kolm päeva tagasi ilmunud raamat "Flash Boys" on USAs tekitanud tugeva debati selle üle, kas aktsiaturud on ikka ausad. Kuigi Lewise sõnul käib massiline petmine kõigis enam kui 50 avalikus ja privaatses kauplemiskohas, mis moodustavad USA aktsiaturu, siis on leidunud ka tugevaid kriitikuid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. April 2014, 20:54
Otsi:

Ava täpsem otsing