Kus asub Ukraina?

Romet Kreek 08. aprill 2014, 10:20

Mida vähem ameeriklane teab, kus asub Ukraina, seda enam soovitakse, et USA sekkuks seal toimuvasse.

Alates Vene vägede Krimmi tungist märtsi algul on korraldatud terve küsitluste laviin, et teada saada, kuidas peaks ameeriklaste arvates USA vastama Ukrainas toimuvale. Kuigi 2/3 ameeriklastest vastas, et nad jälgivad olukorda vähemalt mingil määral pidevalt, teavad väga vähesed, mis kohapeal toimub või isegi kus Ukraina asub.

 

 

 

 

 

 

 

 

28.-31. märtsini küsitleti Survey Sampling Internationali vahendusel 2066 ameerikast, et mida peaks USA võtma ette Ukraina suhtes. Lisaks standardsele küsitlusele paluti ka maailma kaardil märkida, kus asub Ukraina. Küsitluse korraldajad soovisid näha, kas ameeriklased teavad, kus asub Ukraina, ja kas see teadmine (või selle puudumine) mõjutab nende välispoliitilisi vaateid. Ainult iga kuues ameeriklane märkis Ukraina maakaardil kohta, kus riik asub. Ja mida kaugemale Ukraina märgiti tegelikust asukohast, seda rohkem sooviti, et USA sekkuks sõjaväe abil toimuvasse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. April 2014, 15:45
Otsi:

Ava täpsem otsing