Venemaa hoiatab kodusõja eest Ukrainas

Sirje Rank 08. aprill 2014, 10:21

Venemaa välisministeerium kutsus teisipäeval Ukrainat üles viivitamatult peatama sõjalised ettevalmistused, mis võivad riigis vallandada kodusõja.

Ukraina saatis täiendavaid politseijõude riigi idaossa, et ohjeldada valitsusevastaseid meeleavaldusi, mis nädalavahetusel uuesti tuld võtsid. Donetskis, Luganskis ja Harkivis hõivasid meeleavaldajad valitsushooneid. USA Valge Maja pressiesindaja Jay Carney ütles, et meeleavaldajate seas oli välisriigist raha eest kohale tulnud provokaatoreid.

Venemaa välisministeerium teatas, et olemasolevatel andmeil on Ukraina koondamas piirkonda nii sisevägesid, rahvuskaardi liikmeid kui ka illegaalse relvastatud grupi Paremsektor liikmeid. Eriti teevad ministeeriumile muret operatsioonis osalevad 150 Ameerika palgasõdurit erafirmast Greystone Ltd, kes on Ukraina eriteenistuse vormis.

"Sellise kihutuse organiseerijad ja selles osalejad võtavad tohutu vastutuse Ukraina kodanike õiguste, vabaduste ja elude ning Ukraina stabiilsuse ohustamise eest," teatas ministeerium.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. April 2014, 15:56
Otsi:

Ava täpsem otsing