USA naftatootmine mitme kümnendi tipus

Fredy-Edwin Esse, California 14. mai 2014, 21:06

Maailma suurim naftat tarbiv riik on liikumas varmalt energiasõltumatuse poole, millele aitab kaasa kildatehnoloogia buum, mis viis Ühendriikide toornafta tootmise läinud nädalal viimase 28 aasta kõrgeima tasemeni.

Tootmismahud kasvasid 78 000 barreli võrra päevas 8,428 miljoni barrelini päevas, mis on suurim maht pärast 1986. aasta oktoobrit, vahendab Bloomberg. Uus naftaammutamise tehnoloogia on avanud seni peidus olnud varud, muuhulgas Põhja-Dakotas ja Texas.

"See on hämmastav fenomen, mis paistab jätkuvat," kommenteeris Bloombergile Again Capital energiale keskenduva riskifondi juht John Kilduff. "Veel on pikk maa minna, enne kui kõik maardlad üles leitakse ja tühjaks pumbatakse."

USA täitis 2013. aastal keskmiselt 87% enda energiavajadustest ning 90% detsembris, mis oli kõrgeim number alates 1985. aasta märtsist.

Nafta hinda aga massiline tootmise kasv pole Ühendriikides odavnenud. New Yorgis kaubeldav WTI toornafta on täna kallinenud 0,6% ning on tõusnud juba 102,34 dollarini barrelist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    14. May 2014, 21:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing