Unistus USA suurimast naftamaardlast kadus

Mait Kraun 23. mai 2014, 11:56

Energia Informatsiooni Administratsioon USAs teatas eile, et kättesaadavate naftavarude hulk Californias asuvast Monterey maardlast on tegelikust 96% väiksem kui esialgselt oodati.

„Kõik reservid ei ole samaväärsed“, ütles EIA ekspert Adam Sieminski Financial Times’ile, vahendab Bloomberg. Ta lisas, et nafta väljasaamine Monterey maardlast on tegelikust palju keerulisem kui arvati.

Veel eilse seisuga moodustasid Monterey piirkonna varud ligi kaks kolmandikku kättesaadavatest naftavarudest USAs. Monterey maardla hoiab nüüd endas hinnanguliselt 600 miljonit barrelit kaevandatavat naftat. See on 25 korda vähem kui 2012. aastal uuringute käigus avastatud 13,7 miljardit barrelit.

2013. aastal Lõuna-California ülikooli poolt läbi viidud uuring näitas, et Monterey esialgselt avastatud naftaressurside arendamine oleks loonud 2,8 miljonit töökohta ja andnud riigile lisana hinnanguliselt 24,6 miljardit dollarit maksutulu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    26. May 2014, 15:18
    Otsi:

    Ava täpsem otsing