Romet Kreek • 21. mai 2014 kell 8:38

Netflix tungib sügavamalt Euroopasse

Netflix lansseerib tänavu kuues Euroopa riigis online-video ja TV tellimuste teenused, kirjutab Reuters.

Nendeks riikideks on Prantsusmaa, Saksamaa, Austria, Šveits, Belgia ja Luksemburg, teatas ettevõte eile pressiteates.

California firma Netflix plaanis juba varem olulist tungi Euroopasse, kuid ei täpsustanud seni riikide nimesid. 21. aprillil teatas Netflix kirjas aktsionäridele, et uutele turgudele minek toob kaasa rahvusvahelise üksuse kahjumi.

Uutel turgudel pakutakse segu Holliwoodi, kohalike ja üleilmsete teleseeriate toodangust.

Netflixil on maailma 40 riigis 48 miljonit kuutellimuse kasutajat, kellest 35,7 miljonit on USAs. Euroopas tegutseb ettevõte Suurbritannias, Skandinaavias ja Hollandis.

Saksamaa on Euroopas esikohal kodumajapidamiste lairiba kasutajate arvult, seal oli 2013. aastal 29,1 miljonit kasutajat. Prantsusmaa on kolmandal kohal SNL Kagani prognooside põhjal 24,7 miljoni kasutajaga, jäädes maha Venemaast.

Netflixi aktsia on tõusnud aastaga 46,8%. Eile tõusis aktsia hind 2%, 371,67 dollarile. Aktsia hinna-kasumi suhtarvu näit on 139,7 ja Bloombergi küsitletud analüütikute selleks aastaks prognoositud kasumi põhine P/E on 75,4. Ettevõte ei maksa dividendi.

Hetkel kuum