Kastein: huvitume heast palgast

Ken Rohelaan 06. juuni 2014, 12:47

Saku Õlletehas on huvitatud inimestele hea palga maksmisest, aga see sõltub ettevõtte võimest efektiivselt ning tulusalt majandada, ütles õllevabriku juht Margus Kastein.

Kasteina sõnul on ühiskonna tasandil vaja rääkida inimeste Eestist lahkumisest, sealhulgas palga tõttu. "Palgakasv ei saa kuskil ettevõtluses olla aga asi iseeneses, see on otseselt seotud tootlikkuse tõusuga ja sõltub ettevõtte võimest efektiivselt ning tulusalt majandada," ütles Kastein.

Neivelti sõnul peaks Eesti miinimumpalk 2018. aastaks olema 1000 eurot kuus. Ta märkis, et Euroopa Liidus oldud kümne aastaga on Eesti majanduse naturaalnäitajad enamasti vähenenud. Neivelti teatel peavad ettevõtjad oma ettevõtted korda tegema ja looma töökohti, mis suudaksid kõrgemat palka maksta.

Kastein lisas, et ettevõtte vastutus on ka oma inimeste arendamine ja neile mitmekülgsemate hüvede pakkumine, kui seda on vaid töötasu. Olgu selleks siis tervise edendamise ja sportimisvõimaluste toetamine või arendavad ühised ettevõtmised. Õlletehase juhi hinnangul tuleks ka riigi tasandil laiemalt mõelda hüvedele, mida ettevõtjad oleksid valmis pakkuma tänasest rohkem, kui maksukeskkond oleks soodsam – näiteks töötajate tervisesse investeerimine.

Kasteina sõnul pole ükski liit, ei Euroopa Liit ega muu ühendus, imerohi, mis kõik probleemid lahendab. "Ma ei kujutaks ette, et Eesti oleks saanud jõudsalt areneda eraldi ja üksi jäädes. Kindlasti on Euroopa Liit soodustanud tööjõu vaba liikumist. Arvan, et me veel ei kasuta kõiki neid võimalusi ära, mis on avanenud," ütles õlletehase juht. Tema sõnul võiks Eesti olla oma arengu ja infrastruktuuri poolest nii mõnegi teise Euroopa Liidu liikmesriigi kodanike jaoks atraktiivne.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. June 2014, 11:24

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing