Indrek Kald • 5. juuni 2014 kell 6:06

Neivelt: EL pole Eesti majandusele edu toonud

Pankur Indrek Neivelti sõnul pole kümme aastat Euroopa Liidus Eesti majandusele edu toonud.

"Kui me vaatame, kuidas meie majandus on viimased kümme aastat arenenud, me oleme juba kümme aastat Euroopa Liidus olnud, siis naturaalnäitajad enamasti vähenevad. Me ehitame viiendiku võrra vähem, uusi autosid ostetakse viiendiku võrra vähem kui 2005," selgitas ta ETV Terevisioonis.

Miinimumpalka kümne euro kaupa tõstes ei saavuta Eesti Neivelti sõnul midagi ning see vaid süvendab meie probleeme, sealhulgas rahvastiku kadu; mistõttu leiab endine Hansapanga juht, et 2018. aastaks peaks miinimumpalk olema 1000 eurot.

"Ettevõtjad peavad oma ettevõtted korda tegema, looma töökohti, mis suudaksid kõrgemat palka maksta," rääkis Neivelt ja lisas, et inimesed, kes neil töökohtadel töötavad, peavad küsima, mida teha, et palk oleks rahvusvahelisel tööjõuturul kõrgem kui on praegu.

Hetkel kuum