Olari Taal pooldab 1000eurost miinimumpalka

Ken Rohelaan 05. juuni 2014, 12:39

Pankur Indrek Neivelti ideed tõsta Eestis 2018. aastaks miinimumpalk 1000 euroni kuus peab õigeks ettevõtja ja endine poliitik Olari Taal.

Taali sõnul tuleb Eestil end tänasest seisust kuidagi lahti murda, sest näiteks väikeettevõtjatel on suhteliselt lihtne elada. „Kui tal (väikeettevõtja - toim) on 5-6 töötajat, siis ta elab selle pealt liiga hästi. See on äristagnatsioonisõbralik olukord. Meil on äri nagu kasvuhoones, aga mingit arengut ei toimu. Seda kasvuhooneklaasi peaks natuke katki lööma, et hakkaks toimuma areng. Et riigi majandus läheks edasi, peavad kõik hakkama pingutama,“ lisas Taal.

Taal lisas mõtteid ka Indrek Neivelti sõnavõtule, et Euroopa Liit ei ole Eesti majandusele kümne aastaga edu toonud, kuna naturaalnäitajad on väiksemad kui 2005. aastal. Taali hinnangul pole Eesti suutnud kasutada Euroopa Liidust saadud võimalusi. „Tundes hästi Indrekut, ma ei usu, et ta ütles, et Euroopa Liidu areng ei ole edu toonud. See on kindlasti edu toonud, aga ta arvatavasti pidas silmas seda, et me pole saavutanud seda, mida oleksime võinud,“ ütles ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. June 2014, 09:31
    Otsi:

    Ava täpsem otsing