Rainer Saad • 27. august 2014 kell 12:00

India-suuna fondid maailma parimad

Riskifondid, mis on sel aastal investeerinud Indiasse, on teeninud maailma parimat tootlust.

Indiasse investeerinud fondid olid juuli lõpu seisuga sel aastal teeninud keskmiselt 26 protsenti tootlust. Riskifondidel, mis investeerisid teistesse Aasia piirkondadesse, olid juuli lõpu seisuga keskmiselt 3,5 protsenti plussis. Põhja-Ameerikasse investeerivad fondid on sama ajaga teeninud 3,8 protsenti tootlust ja 1,1 protsenti tootlust need, kes ainult Euroopasse on investeerinud.

„Ajad on muutunud ja meil on Modi – kangelane,” ütles Singapuri riskifondi Helios Capital Managementi asutaja Samir Arora Bloombergile. Mai lõpus India peaministriks saanud Narendra Modi on lubanud viia läbi majandusreforme ning teisi meetmeid, et Aasia üht suurimat majandust elavdada.

Juuli lõpu seisuga oli parim Indiasse investeeriv fond Insight Value Fund, mille tootlus oli 78 protsenti. Järgnes 49 protsentiga Mayur Hedge Fund ja 48,6 protsendiga Malabar India Fund LP.

India börsiindeks Sensex on selle aasta algusest tõusnud 27 protsenti.

 

Hetkel kuum