Honda võtab sihikule Hiina ja India

Birjo Must 30. juuli 2014, 14:42

Jaapani suuruselt kolmas autotootja Honda Motor tõstis oma kasumiprognoosi jeenides seitsme aasta kõrgeimale tasemele, kuna kavatseb kasvatada oma uute mudelite müüki arenevatel turgudel.

Firma puhaskasum kasvab tuleva aasta märtsis lõppeval majandusaastal tõenäoliselt 4,5%, 600 miljardile jeenile (4,38 miljardit eurot), teatas ettevõte. Samas ootavad Bloombergi küsitletud analüütikud kasuminumbriks 631,4 miljardit jeeni.

Honda on alates möödunud aastast tutvustanud automudeleid, mis on mõeldud spetsiaalselt Hiina, India ja Indoneesia turu jaoks. Ettevõte on kindel, et suudab haarata oma rivaalidelt Volkswagen AG-lt ja Toyota Motorilt korraliku tüki turuosa.

Honda puhaskasum tõusis juunis lõppenud esimeses kvartalis võrreldes mullu sama ajaga 20%, 146,5 miljardile jeenile. Ärikasum kasvas 7,1%, 198 miljardile jeenile, mis ületas analüütikute ootusi 13 miljardi võrra. Käive kasvas 5,4%, 2,99 triljonile jeenile.

„Esimene mulje oli üsna hea, vähemalt esimesel 30 sekundil. Hiljem mu arvamus muutus,“ rääkis Advanced Research Japani autoanalüütik Koji Endo. „Tulemused valmistasid veidi pettumust, kuna ülespoole korrigeerimine tuli siiski pigem jeeni nõrgenemisest.“

Autotootja aktsia hind kukkus täna Tokyo börsil 0,8%, 3548 jeenile. Börs sulgus enne tulemuste avalikustamist. Aktsia hind on tänavu kukkunud 18%, samal ajal kui Nikkei 225 Stock Average on langenud 4,1%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2014, 14:42
Otsi:

Ava täpsem otsing