Rainer Saad • 8. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Ekspert: 6-tunnine tööpäev võib luua rohkem töökohti

Tööpäeva lühendamine võib kaasa tuua töötuse vähendamise, kuid samas võib see mõjuda ka konkurentsile halvasti, ütles Nordea Life & Pensionsi juht Snorre Storset.

„Ma pole väga tugev uskuja lühemasse tööpäeva. See sõltub väga palju ka sellest, mis tööd tehakse. Kui tehakse näiteks töid, mis rikub tervist ja kus tuleb palju füüsilist vaeva näha, siis on loomulikult hea töötada vähem,” ütles Storset. „Kui inimesed töötavad, maksavad nad ka makse ja panustavad nii näiteks tervishoidu või pensionitesse.”

Samas võib lühem tööpäev luua rohkem töökohti, kui on näiteks kõrge töötus. „Kui on näiteks suur hulk inimesi, keda ei saa majandusse kaasata, siis võib mõneks ajaks luua töökohti, kus inimesed töötavad kaheksa tunni asemel kuus tundi, sest siis on vaja rohkem inimesi,” ütles Storset.

Praegu maailm globaliseerub, aga kui hakata vähendama töötunde, võib see Storseti sõnul langetada konkurentsi võrreldes nendega, kes töötavad 8 tundi.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt