Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Sirje Potisepp jätkab toiduliidu juhina
Eesti Toiduainetööstuse Liidu volikogu nimetas Sirje Potiseppa liidu juhatajaks järgmiseks kolmeks aastaks.
Volikogu esimehe Enn Kunila sõnul on volikogu otsus Potiseppa jätkamise osas liidu juhatajana igati loogiline samm, edastas toiduliit pressiteates. Kunila teatel on Eesti ettevõtted olnud Potiseppa tööga rahul ja hindavad tema panust Eesti toiduainetööstuse arengusse.
Sirje Potisepp on Toiduliitu juhtinud alates 2005. aastast. Esmased kokkupuuted toiduainetööstusega pärinevad aga juba 1989. aastast ASist Remedia. Ühtlasi on Potisepp olnud ametis Põhja-Tallinna linnaosa vanemana.
Potissepa sõnul on eesseisvad väljakutsed suuremad kui kunagi varem. Poliitilistest sanktsioonidest tingitud piiratud ekspordivõimalused pole suureks murekohaks ainult põllumeestele, vaid ka tööstustele – tuleb leida kiiresti alternatiivseid võimalusi toodete müümiseks, tagamaks ettevõtete jätkusuutlikkus ja töökohad.
Potisepp lisas, et liidur roll on ka edaspidi Eesti toidu väärtustamise eest seismine ning kodumaise toidutööstuse tuntuse tõstmine. Toiduliit korraldab igal aastal mitmeid Eesti toitu tutvustavaid kampaaniaid ning annab välja lipumärki Eestis toodetud toiduainetele. Ühtlasi viis liit tänavu juba 20. korda läbi „Parim Eesti toiduaine“ valimise. Valminud on ka toidutootmise argipäeva tutvustav veebikeskkond tunnetoitu.ee.
Toiduliit loodi 3. novembril 1993, mil asutajaliikmete hulgas oli 16 ettevõtet. Täna seisab Toiduliidu taga pea 100 liiget. Toiduliidu liikmeskonna ettevõtted hõlmavad 80% Eesti toiduainetööstuse käibemahust.
Minu Äripäeva kasutamiseks logi sisse või loo konto.