• Jaga lugu:

  Uued sanktsioonid naftagigantide kallal 

  Venemaa naftatööstusele seatud sanktsioonid võivad tulla karmimad kui eeldati.

  USA ametnike teatel ei kavatse Ameerika Ühendriigid teha erandit olemasolevatele projektidele ja lepingutele. Euroopa Liidu seisukoht ei ole selles küsimuses veel teada. Sanktsioonid puudutavad ka tehnoloogia ja kõrgtehnoloogiliste seadmete tarnimist, mis on vajalikud raskeõli tootmiseks.
  Rosneft Arctic projektid. Sanktsioonid hakkavad eelkõige mõjutama USA naftagigandi ExxonMobili ja Rosnefti 2011. aastal kokkulepitud projekti, millega pidid osapooled tänavu alustama. Lepingu järgi pidid ettevõtted alustama nafta puurimist Arktikas, mis on selle valdkonna tippsündmus.
  Rosneft sõlmis juba pärast esimesi Venemaa-vastaseid sanktsioone rea lepinguid rahvusvaheliste investoritega: ExxonMobil ja BP. Hiljem ütles Rosnefti juhatuse esimees Alexander Nekipelov, et ExxonMobil võib lõpetada koostööd Rosneftiga, kui tulevad erilised muudatuses sanktsioonides. Täna keeldus Rosneft kommentaaridest.
  Shell ja BP jälgivad olukorda. Shell osaleb naftaprojektis „Sahhalini 2“, kus omab 27,5%. Shelli pressiesindaja Kyle Mack ütles, et praegu hindavad nad sanktsioonide mõju ärile ning teevad kõike selleks, et sanktsioone edasi jälgida.
  BP, kellele kuulub 19,75% Rosneftist, mis on kõige suurem välisinvesteering Vene majanduses, jälgib samuti arenguid. „Jälgime uute sanktsioonide ellu viimist ja täidame kõik kehtestatud piirangud,“ ütles BP esindaja Todi Odon.
  Uued sanktsioonid hakkavad ametlikult kehtima pärast ELi ametlikku teadet.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Koroonaviiruse Delta tüvi saadab vaktsineerituid haiglasse
Koroonaviiruse Delta variandiga satub haiglasse omajagu vaktsineeritud inimesi, selgub kümne juhtiva koroonaeksperdi intervjuust, kes tõdevad, et vaktsiinide peamine eesmärk oli algusest peale ära hoida just rasket põdemist ja surma.
Koroonaviiruse Delta variandiga satub haiglasse omajagu vaktsineeritud inimesi, selgub kümne juhtiva koroonaeksperdi intervjuust, kes tõdevad, et vaktsiinide peamine eesmärk oli algusest peale ära hoida just rasket põdemist ja surma.