Rainer Saad • 12. september 2014 kell 6:46

Päev börsil: jeen 6 aasta põhjas

USA dollar tõusis täna enne järgmise nädala Föderaalreservi kohtumist Jaapani jeeni vastu 6 aasta kõrgeima tasemeni.

Investorid on ostnud USA dollarit enne järgmise nädala Föderaalreservi kohtumist, kus USA keskpank võib anda vihjeid intressimäärade oodatust varasema tõusu kohta. Nädalaga on dollar jeeni vastu tõusnud 2,1 protsenti, mis on kolme kuu suurim nädalane tõus. Austraalia dollar langes USA dollari vastu kuue kuu madalaima tasemeni. Uus-Meremaa dollar langes seitsme kuu madalaima tasemeni.

Dollar tõusis 107,39 jeenini, mis on kõrgeim pärast 2008. aasta septembrit. „USA võlakirjatootluste jätkuv tõus on tõenäoliselt see, mis viib dollar-jeeni kõrgemale,” ütles Barclaysi valuutastrateeg Mitul Kotecha CNBC-le.

Jaapani börs tõusis täna 0,25%, Hiina Shanghai börs pool protsenti. Hongkongi Hang Seng langes 0,2%, Austraalia börs 0,3%,

Venemaale hakkavad alates tänasest kehtima uued karmimad sanktsioonid, mis piiravad näiteks Vene naftasektori, kaitse ja energiasektori firmadel juurdepääsu Euroopa kapitaliturgudele. Vene börsid on tänast päeva alustanud kerges miinuses. Rublapõhine Micex on langenud 0,15%, dollaripõhine RTS 0,5%. Euro on rubla vastu tõusnud 0,2%, dollar samuti 0,2%. 

Hetkel kuum