Birjo Must • 15. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Päev börsil: Hiina toob pettumust

Euroopa ja USA aktsiaindeksite futuurid ning Aasia aktsiad olid täna languses, kuna Hiina tehaste ja jaemüügi andmed näitasid maailma suuruselt teise majanduse kasvu aeglustumist.

Euro Stoxx 50 futuurid kukkusid varahommikul Londonis 0,4%, FTSE 100 indeksi lepingud kukkusid samuti 0,4%, Standard & Poor’s 500 indeksi futuurid langesid 0,3% ja MSCI Asia Pacific indeks langes 0,5%.

„Euroopa aktsiad kukuvad selle nädala alguses, kuna Hiina majandusnäitajate kohta tulid nädalavahetuse jooksul kehvad uudised,“ märkis London Capital Groupi analüütik Jonathan Sudaria. „On loomulik, et riskikartlikkus tõuseb alanud nädalal.“

Hiina tehaste toodang kasvas augustis 6,9% võrreldes mullu sama ajaga. Analüütikud prognoosisid 8,8%-list kasvu. See on aeglaseim kasv alates 2008. aasta detsembrist. Jaemüük kasvas 11,9%, mis jääb alla prognoositud 12,1%.

USAst oodatakse näitajaid augustikuise tööstustoodangu kasvu kohta. Bloombergi küsitletud analüütikud ootavad kasvuks 0,3%.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt