Sirje Rank • 5 oktoober 2014
Jaga lugu:

Läti valitsus sai uue mandaadi

Läti parlamendivalimised
Läti parlamendivalimised  Foto: Scanpix/Reuters

Läti valitsuskoalitsioon sai laupäeval toimunud valimistel parlamendis enamuse, näitavad esialgsed valimistulemused.

Parteina sai aga suurima toetuse valdavalt venekeelse valijaskonnaga Koosmeele Keskus, keda toetas 23,3% valimas käinutest.Peaminister Laimdota Straujuma Ühtsuse partei juhitud koalitsioon, kuhu kuuluvad ka Roheliste ja Talunike Liit ja Rahvuslik Ühendus kogus ühiselt 57,9% valijate häältest, vahendas agentuur Bloomberg.Valimas käis 58,9% hääleõiguslikest kodanikest."Julgeolek oli nende valimiste peamisi teemasid," nentis peaminister Laimdota Straujuma valimiste järel.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt