Birjo Must • 6. oktoober 2014
Jaga lugu:

Päev börsil: USA annab hingetõmbeaega

Järjekord USA tööjõuametis.
Järjekord USA tööjõuametis.  Foto: Foto: Bloomberg

Möödunud nädalal börsidel valitsenud negatiivsus asendus täna veidi helgema tooniga, kuna USA tööjõuraport oli oodatust parem ja ka Hongkongi protestid hakkasid vaibuma.

Aasia turud ja ka Hongkongi aktsiad võtsid täna suuna üles, kuna meeleavaldajad alustasid valitsusega läbirääkimisi.Dollar saavutas peaaegu nelja aasta kõrgeima taseme, sest USA tööjõuraport oli seekord oodatust parem. Samal ajal kukkus kulla hind tänavu aasta madalaimale tasemele.„USAst tulid head uudised ja see peaks turgudele hästi mõjuma,“ kommenteeris olukorda Cathay Conning Asset Managementi juht Mark Konyn. „Hongkongi protsestide koha pealt on tulemas kriitiline nädal. Ülejäänud aastal näeme rohkem volatiilsust ning seda eriti just valuutaturgudel,“ lisas ta, viidates dollarile.USAs langes töötuse tase kuue aasta madalaimale tasemele. Hongkongi meeleavaldajad alustasid ettevalmistavaid läbirääkimisi valitsusega ja see tõi tänavatele ning finantsturule  veidi rahu.MSCI Asia Pacific indeks kerkis täna Tokyos  0,6% ja Jaapani Topix indeks tõusis 1,4%. Hongkongi Hang Seng indeks tõusis 0,5% pärast 2,6%. Standard&Poor'si indeksifutuurid kerkisid 0,2%.Täna on oodata andmeid Saksamaa tehaste tellimuste ning  Suurbritannia eluaseme hindade ja jaekaubanduse näitajate kohta.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt