Birjo Must • 6. oktoober 2014 kell 7:11

Premia aktsia sööstis üles

Premia Foodsi jäätise tootmine.  Foto: Marko Mumm/Meediafoto

Premia Foodsi aktsia hakkas täna jäätise ja külmoodete äri müügi uudise peale Tallinna börsil rallima.

Premia Foodsi aktsia avanes varahommikul pea 13% kõrgemal reedesest sulgumishinnast. Kella 13 seisuga oli aktsia hind Tallinna börsil kerkinud juba pea 16%, 0,739 eurole.Aktsia on täna toonud käivet 168 747 eurot. Kella 16 seisuga oli aktsia hind tõusnud veidi üle 11%.Ettevõte teatas täna börsile, et sõlmis Ukraina suurettevõtjaga lepingu kogu oma Baltikumi ja Venemaa jäätise ning külmtoodete äri müümiseks. Ettevõte jätkab tegevust kala ja kalatoodete segmendis.Müügitehingu hind on 27,109 miljonit eurot, samal ajal kui ettevõtte turuväärtus on börsil 25 miljonit eurot.Tehingu peavad heaks kiitma Premia Foodsi aktsionärid, ettevõtte erakorraline aktsionäride üldkoosolek toimub 30. oktoobril. 

Hetkel kuum