Birjo Must • 6. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Samsung investeerib uude kiibitehasesse

Klient proovib Samsungi tooteid Hanois.  Foto: Bloomberg

Samsung teatas, et kavatseb kulutada 15 miljardit dollarit Lõuna-Koreasse uue kiibitehase ehitamisele, mis annab võimaluse toota keerulisemaid protsessoreid.

Praegu vaevleb Lõuna-Korea suurettevõte viimaste aastate kõige kehvemate kvartalitulemuste käes, kuna konkurents Apple'i ja Hiina odavate nutitelefonide tootja Xiaomiga on muutunud väga tihedaks, vahendab Bloomberg.Uue tehase ehitustööd peaksid algama tuleva aasta alguses. See peaks juhtkonna sõnul aitama kaasa firma uuele strateegiale toota keerulisemaid protsessoreid, et olla uute kaasaskantavate nutitoodete, nutiautode ja –kodude rajamisel eestvedajaks.Suurim mälukiipide tootja investeerib uude tehasesse ajal, mil tema nutitelefonide äri on konkurentide Apple'i ja Xiaomi tegevuse tõttu kõvasti kannatada saanud. Homme avaldatav kolmanda kvartali tegevuskasum peaks analüütikute hinnangul kukkuma 47% ja käive 15%. See oleks suurim kukkumine alates 2009.aastast.„Ettevõte teeb praegu ülisuure investeeringu tulevikku, kuna selle nutitelefonide segment ei tooda enam nii palju kasumit kui varem,“ märkis I'M Investment & Securities Co analüütik Lee Min Hee.Samsung võib veel tõsta oma investeeringu suurust, kuid juba esialgne summa ületab kolmekordselt Tesla Motorsi kulutusi Nevadasse kavandatavale akude gigatehasele.Samsungi aktsia tõusis Seouli börsil 0,9%, 1 151 000 vonnile.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt