• Jaga lugu:

  Samsung investeerib uude kiibitehasesse

  Klient proovib Samsungi tooteid Hanois.Foto: Bloomberg

  Samsung teatas, et kavatseb kulutada 15 miljardit dollarit Lõuna-Koreasse uue kiibitehase ehitamisele, mis annab võimaluse toota keerulisemaid protsessoreid.

  Praegu vaevleb Lõuna-Korea suurettevõte viimaste aastate kõige kehvemate kvartalitulemuste käes, kuna konkurents Apple'i ja Hiina odavate nutitelefonide tootja Xiaomiga on muutunud väga tihedaks, vahendab Bloomberg.Uue tehase ehitustööd peaksid algama tuleva aasta alguses. See peaks juhtkonna sõnul aitama kaasa firma uuele strateegiale toota keerulisemaid protsessoreid, et olla uute kaasaskantavate nutitoodete, nutiautode ja –kodude rajamisel eestvedajaks.Suurim mälukiipide tootja investeerib uude tehasesse ajal, mil tema nutitelefonide äri on konkurentide Apple'i ja Xiaomi tegevuse tõttu kõvasti kannatada saanud. Homme avaldatav kolmanda kvartali tegevuskasum peaks analüütikute hinnangul kukkuma 47% ja käive 15%. See oleks suurim kukkumine alates 2009.aastast.„Ettevõte teeb praegu ülisuure investeeringu tulevikku, kuna selle nutitelefonide segment ei tooda enam nii palju kasumit kui varem,“ märkis I'M Investment & Securities Co analüütik Lee Min Hee.Samsung võib veel tõsta oma investeeringu suurust, kuid juba esialgne summa ületab kolmekordselt Tesla Motorsi kulutusi Nevadasse kavandatavale akude gigatehasele.Samsungi aktsia tõusis Seouli börsil 0,9%, 1 151 000 vonnile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.