Birjo Must • 7. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Päev börsil: Aasia aktsiad tõusid

Kaevandustööd Rio Tinto kaevanduses Mongoolias  Foto: Foto: Bloomberg

Aasia aktsiad tõusid täna teist päeva järjest, kuna IT ettevõtete aktsiahinnad näitasid häid tulemusi ning maailma suuruselt teise kaevandusettevõtte Rio Tinto aktsia rallis, vahendab Bloomberg.

MSCI Asia Pacific indeks kerkis 0,2%, 139,43 punktile. Eile kerkis indeks 0,8%. Rahvusvahelise kaevandusettevõtte Rio Tinto aktsia hind tõusis 4,3% pärast seda, kui levis info, et Glencore teeb ettevalmistusi maailma suuruselt teise kaevandaja ostmiseks.Jeen hakkas dollari suhtes rallima, kuna Jaapani keskpank otsustas hoida stimuleerimismeetmed muutumatuna. Samuti jättis Austraalia keskpank intressimäärad rekordmadalale tasemele.Ka Hongkongi protestid on vaibumas ja demokraatia pooldajad ning valitsus olid nõus läbirääkimisi alustama. Standard&Poor's 500 indeks langes täna 0,1%. Eile kukkus indeks 0,2%.Eile tegi dollar kõigi peamiste valuutade suhtes suurima languse viimase aasta jooksul. Täna hakkas valuuta aga taas tõusma. Varahommikul Londonis tõusis Dollar Spot indeks 0,1%.Täna oodatakse Saksamaa ja Suurbritannia augustikuiseid tööstustoodangu näitajaid.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt