Selgusid parimad jae- ja hulgikaupmehed

08. oktoober 2014, 13:58
2012. aasta edukaim jaekaupmees Heinar Põldma (Põldma Kaubandus)(vasakul) andis teatepulga üle TOPi uuele parimale Aimar Pärnale (Tallink Duty Free).
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141008/NEWS/141009694/AR/0/Parimad-jae--ja-hulgikaupmehed.jpg

Äripäeva jaekaubanduse TOPi parimaks nimetati Tallink Duty Free, kes edestas varasemat võitjat Põldma Kaubandust. Hulgikaupmeeste tippu ronis Sandmani Grupp.

Jaekaupmeeste parim Tallink Duty Free korraldab kaubandust Tallinki ja Silja Line'i laevadel. Ettevõtte 2013. aasta käive oli ligi 80 miljonit eurot, kasum küündis üle 3,6 miljoni euro.

Tallink Duty Free juhatuse esimehe Aimar Pärna kinnitusel on nende müügitulu võrreldav näiteks Frankfurdi ja Heathrow lennujaamaga. „Meie kaubanduskanal ongi kõigepealt reisikaubandus, eelkõige Tallinki reisijatele,“ ütles Pärna. Ta lisas, et kindlasti on nende ettevõte tegija ka Euroopas. „Laevanduses oleme kindlasti tipus. Sinna ei saagi keegi lähedale. Kauplejate võrdluses oleme maailma 20 seas,“ märkis ta.

Hulgikauplejatest oli edukaim 2013. aastal Sandmani Grupp, mis varasemas edetabelis leppis teise kohaga. Sandman müüb elektrilisi kodumasinaid. Edule aitas kaasa kontserni kuuluv Euronics, keda Sandman varustab. Kontserni mullune müügitulu oli ligi 76 miljonit eurot, kasum küündis 5,2 miljoni euroni.

Sandman Grupi hulgimüügi kaubandusdirektori Martin Pedai sõnul on neil olnud ka selle aasta esimene pool edukas, kuid üheksakohalist käivet ta veel ei prognoosi. „Oi-oi, me elame Eestis,“ ütles Pedai. „Mahud ei ole siin lihtsalt nii suured, meid ei ole nii palju, aga teeme endast parima, et see tuleks.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. October 2014, 14:53

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing