Äripäev • 15. oktoober 2014
Jaga lugu:

Maadevahetuse kohtunik asus Savisaare nõunikuks

Valeri Lõõnik.
Valeri Lõõnik.  Foto: Raul Mee

Maadevahetuse kriminaalasjas õigust mõistnud kohtunik Valeri Lõõnik töötab nüüd Savisaare õigusnõunikuna, kirjutab Eesti Päevaleht.

Lõõnik mõistis maadevahetuse kohtuasjas õigeks keskerakondlase Ester Tuiksoo, kes on samuti linnavalitsuses tööle hakanud. Veel eile hommikul ütles Lõõnik, et parteisse pole ta astunud, kuid tegelikult võttis Keskerakond ta liikmeks sel esmaspäeval

Lõõnik oli eesistuja nn maadevahetuse kohtuasjas, kus ta mõistis kõik altkäemaksu andmises, võtmises või kaasaaitamises süüdistatavad ärimehed, poliitikud ja riigiametnikud õigeks. Aasta hiljem tühistas ringkonnakohus Lõõniku otsuse ja mõistis kõik osalised süüdi, tänavu suvel kinnitas süüdimõistva otsuse paari väikse erandiga ka riigikohus.

Loe pikemalt Eesti Päevalehest.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt