• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa turud sööstsid pea ees alla

  Euroopa riikide aktsiad olid tugevas languses.Foto: Bloomberg

  Turupaanika tabas ka Euroopat. Euroopa aktsiad tegid täna peaaegu kolme aasta suurima languse. Ravimifirma Shire langes koos teiste tervishoiu firmadega ning investorid olid pettunud USAst tulnud jaemüügi ning tööstuse andmete üle.

  Stoxx Europe 600 indeks langes 3,2% ning tegi täna seitsmenda languspäeva järjest – see on pikim langusperiood alates 2011. aastast.6. oktoobril vähendas Rahvusvaheline Valuutafond maailmamajanduse kasvuprognoose ning Saksa tööstustoodang ja investorite kindlustunne olid languses. Alates sellest on Stoxx Europe 600 indeks odavnenud 7,3%. Euro Stoxx 50 indeks on juunikuisest tipust langenud lausa 13%.
  „Turu sentiment on praegu tõsiselt nõrk,“ ütles investeerimisfirma Brewin Dolphin Securities uuringute juht Guy Foster Bloombergile. „Negatiivne sentiment võimendab halbu uudiseid. Kolmanda kvartali tulemuste osas me üleliia optimistlikud ei ole. Kasumid tulevad väga mitmekesised.“Ravimifirma Shire tegi 12 aasta suurima languse ning odavnes 22%. Tervishoiuettevõtted tegid üleüldiselt Stoxx 600 indeksis läbi ajaloo teise halvima päeva. Pankade aktsiate tugevat langust juhtisid Kreeka ja Itaalia pangad – Greece SA kukkus 11% ning Banco Poplare SC odavnes 8,1%.Prantslaste CAC 40 indeks odavnes päeva lõpuks 3,63%, sakslaste DAX indeks 2,87% ning brittide FTSE 100 indeks 2,83%. Stockholmi börs kukkus kokku 2,9%. Suurematest Euroopa indeksitest tegi rängima languse itaallaste oma, odavnedes 4,44%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.