Mait Kraun • 15. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Euroopa turud sööstsid pea ees alla

Euroopa riikide aktsiad olid tugevas languses.
Euroopa riikide aktsiad olid tugevas languses.  Foto: Bloomberg

Turupaanika tabas ka Euroopat. Euroopa aktsiad tegid täna peaaegu kolme aasta suurima languse. Ravimifirma Shire langes koos teiste tervishoiu firmadega ning investorid olid pettunud USAst tulnud jaemüügi ning tööstuse andmete üle.

Stoxx Europe 600 indeks langes 3,2% ning tegi täna seitsmenda languspäeva järjest – see on pikim langusperiood alates 2011. aastast.6. oktoobril vähendas Rahvusvaheline Valuutafond maailmamajanduse kasvuprognoose ning Saksa tööstustoodang ja investorite kindlustunne olid languses. Alates sellest on Stoxx Europe 600 indeks odavnenud 7,3%. Euro Stoxx 50 indeks on juunikuisest tipust langenud lausa 13%.

„Turu sentiment on praegu tõsiselt nõrk,“ ütles investeerimisfirma Brewin Dolphin Securities uuringute juht Guy Foster Bloombergile. „Negatiivne sentiment võimendab halbu uudiseid. Kolmanda kvartali tulemuste osas me üleliia optimistlikud ei ole. Kasumid tulevad väga mitmekesised.“Ravimifirma Shire tegi 12 aasta suurima languse ning odavnes 22%. Tervishoiuettevõtted tegid üleüldiselt Stoxx 600 indeksis läbi ajaloo teise halvima päeva. Pankade aktsiate tugevat langust juhtisid Kreeka ja Itaalia pangad – Greece SA kukkus 11% ning Banco Poplare SC odavnes 8,1%.Prantslaste CAC 40 indeks odavnes päeva lõpuks 3,63%, sakslaste DAX indeks 2,87% ning brittide FTSE 100 indeks 2,83%. Stockholmi börs kukkus kokku 2,9%. Suurematest Euroopa indeksitest tegi rängima languse itaallaste oma, odavnedes 4,44%.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt