• Jaga lugu:

  Merkeli hinnangul jätkab Putin Ukraina kriisi õhutamist

  Saksamaa kantsler Angela MerkelFoto: Bloomberg

  Saksamaa kantsler Angela Merkel süüdistas täna Kremli jätkuvalt Ukraina kriisi õhutamises, vahendas agentuur Bloomberg.

  „Venemaa peab andma otsustava panuse pingete vähendamiseks,“ ütles Merkel täna Saksamaa parlamendis. „Olukord Ukrainas on jätkuvalt äärmiselt raske, hoolimata relvarahust.“
  Merkel kohtub täna õhtul Venemaa presidendi Vladimir Putiniga Milanos toimuva Euroopa Liidu ja Aasia ASEMi tippkohtumise raames. Homme kohtub Putin ka Ukraina presidendi Petro Porošenkoga.
  Porošenko püüab kindlustada Ukrainale eelolevaks talveks piisavalt gaasitarneid, et inimesed ei külmetaks ja tehased ei seiskuks. Samal ajal tuleb Ukraina armeel igapäevaselt riigi idaosas tõrjuda separatistide rünnakuid.
  Merkel ütles, et kavatseb kohtumisel Putiniga jutuks võtta kolm teemat: Venemaa vägede tagasitõmbamise Ukraina piirilt, Ukraina-Venemaa piiri kindlustamise ja selle tagamise, et Ukrainas lähenevad valimised saaksid toimuda kogu riigi territooriumil.
  Saksamaa kantsleri sõnul on Krimmi annekteerimine rahvusvahelise õiguse rikkumine, millele tuleb vastu seista. Sanktsioonid Venemaa vastu on oluline osa jõupingutusteest kriisi lahendamiseks. „Sanktsioonid ei välista aga dialoogi,“ ütles Merkel.
  Putin kordas aga värskes ajaleheintervjuus, et tuumariik Venemaa ei lase lääneriikidel ennast survestada. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
SEB: turgudel on oodata korrektsiooni
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.