Eesti võttis Soomelt rikkad venelased

20. oktoober 2014, 13:52
Toidupood Eestis.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141020/NEWS/141029975/AR/0/AR-141029975.jpg

Nii pealkirjastas Kauppalehti uudise sellest, et maksujõuliste moskvalaste ja peterburilaste asemel käivad Soomes nüüd eelkõige Viiburi elanikud. Nad veedavad Soomes vaid päeva ja kulutavad napilt raha.

Kui mullu kulutasid venelased Soomes keskeltläbi 266 eurot, siis tänavu augustis-septembris oli summa 30 eurot väiksem. Veelgi rohkem on kahanenud venelaste ostudele kulutatud summa, mis aasta algul oli 162 eurot, see on kolmandiku võrra aastatagusest väiksem.

Kaubanduse liidu kokkuvõte räägib karmilt: venelased käivad Soomes lühemalt ja kulutavad vähem raha. „Venemaa majandusolukord ja rubla kurss on olukorra põhjuseks, aga vaid osaliselt,“ ütles kaubanduse Liidu tegevjuht Juhani Pekkala.

Soome on kaotanud eriti hinnalised rikkad moskvalased ja peterburilased Eestile, kes on pingutanud kõvasti Vene turistide meelitamiseks, lihtsustades piiriületust, parandades transpordiühendusi ja ehitades spaasid Narva Vene piiri lähedale.

Peale Eesti käivad venelased üha enam veebipoodides. Kaubanduse liidu piiriküsitluses selgus, et 40% venelastest on käinud veebipoes. Eestis käimisest ja veebikaubandusest on huvitatud sama tüüpi Vene tarbijad, mis on koos tõsine väljakutse soomlastele, tõdeb leht.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. October 2014, 14:08

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing