• Jaga lugu:

  Eesti võttis Soomelt rikkad venelased

  Toidupood Eestis.Foto: Andres Haabu

  Nii pealkirjastas Kauppalehti uudise sellest, et maksujõuliste moskvalaste ja peterburilaste asemel käivad Soomes nüüd eelkõige Viiburi elanikud. Nad veedavad Soomes vaid päeva ja kulutavad napilt raha.

  Kui mullu kulutasid venelased Soomes keskeltläbi 266 eurot, siis tänavu augustis-septembris oli summa 30 eurot väiksem. Veelgi rohkem on kahanenud venelaste ostudele kulutatud summa, mis aasta algul oli 162 eurot, see on kolmandiku võrra aastatagusest väiksem.
  Kaubanduse liidu kokkuvõte räägib karmilt: venelased käivad Soomes lühemalt ja kulutavad vähem raha. „Venemaa majandusolukord ja rubla kurss on olukorra põhjuseks, aga vaid osaliselt,“ ütles kaubanduse Liidu tegevjuht Juhani Pekkala.
  Soome on kaotanud eriti hinnalised rikkad moskvalased ja peterburilased Eestile, kes on pingutanud kõvasti Vene turistide meelitamiseks, lihtsustades piiriületust, parandades transpordiühendusi ja ehitades spaasid Narva Vene piiri lähedale.
  Peale Eesti käivad venelased üha enam veebipoodides. Kaubanduse liidu piiriküsitluses selgus, et 40% venelastest on käinud veebipoes. Eestis käimisest ja veebikaubandusest on huvitatud sama tüüpi Vene tarbijad, mis on koos tõsine väljakutse soomlastele, tõdeb leht.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.