Tööstuse tootjahinnaindeks tegi väikse tõusu

20. oktoober 2014, 08:37
Töömehekiiver.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141020/NEWS/141029997/AR/0/AR-141029997.jpg

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli septembris võrreldes augustiga 0,2% ja võrreldes eelmise aasta septembriga -2,0%, teatab statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas septembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, mäetööstuses ning metallitootmises, samuti hindade langus puidutöötlemises ja kemikaalide tootmises.

2013. aasta septembriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, kütteõlide ning elektroonikaseadmete tootmises, samuti hinnatõus mäetööstuses.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli septembris võrreldes augustiga 0,1% ja võrreldes eelmise aasta septembriga -2,5%.

Augustiga võrreldes tõusid septembris keskmisest enam elektrienergia, rõivaesemete ja turbatoodete hinnad, samas langesid põllumajandussaaduste, mootorsõidukite osade ja lisaseadmete ning puidu- ja metalltoodete hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli septembris võrreldes augustiga 0,5% ja võrreldes mulluse septembriga -1,5%.

Augustiga võrreldes tõusid septembris keskmisest enam põllumajandussaaduste, elektrienergia, jalatsite ja nahktoodete hinnad, samas langesid keskmisest enam toiduainete, puidutoodete ning paberi ja pabertoodete hinnad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. October 2014, 08:46

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing