Äripäev • 20. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Tööstuse tootjahinnaindeks tegi väikse tõusu

Töömehekiiver.  Foto: Raul Mee

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli septembris võrreldes augustiga 0,2% ja võrreldes eelmise aasta septembriga -2,0%, teatab statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas septembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, mäetööstuses ning metallitootmises, samuti hindade langus puidutöötlemises ja kemikaalide tootmises.

2013. aasta septembriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, kütteõlide ning elektroonikaseadmete tootmises, samuti hinnatõus mäetööstuses.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli septembris võrreldes augustiga 0,1% ja võrreldes eelmise aasta septembriga -2,5%.

Augustiga võrreldes tõusid septembris keskmisest enam elektrienergia, rõivaesemete ja turbatoodete hinnad, samas langesid põllumajandussaaduste, mootorsõidukite osade ja lisaseadmete ning puidu- ja metalltoodete hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli septembris võrreldes augustiga 0,5% ja võrreldes mulluse septembriga -1,5%.

Augustiga võrreldes tõusid septembris keskmisest enam põllumajandussaaduste, elektrienergia, jalatsite ja nahktoodete hinnad, samas langesid keskmisest enam toiduainete, puidutoodete ning paberi ja pabertoodete hinnad.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt