• Jaga lugu:

  Venemaa paljastas ebaseadusliku skeemi

  ValuutavahetusFoto: Andrey Rudakov, Bloomberg

  Venemaa siseministeeriumi töötajad paljastasid ebaseadusliku skeemi, millega kanti ebaseaduslikult Eesti ja Läti pankadesse välisvaluutat enam kui miljardi rubla (19,1 miljoni euro) väärtuses, samuti varastati ning sõlmiti fiktiivseid lepinguid, teatas Venemaa siseministeerium.

  Seadusevastases tegevuses kahtlustatakse Moskva krediidi- ja finantsasutuse BVA Bank ja KB Garant-Invest kahte endist tippjuhti, vahendab Lifenews.ru. Lisaks nendele kahtlustatakse mitme fiktiivse organisatsiooni tunnuseid omava kommertsfirma juhte.Siseministeeriumi teatel on tõendite kohaselt sõlminud kurjategijad nn ühepäevafirmade nimel välismaiste juriidiliste isikutega mitu fiktiivset väliskaubandustehingut kalli kontrolli- ja mõõteaparatuuri tarnimiseks. Kui raha oli kantud fabritseeritud dokumentide alusel, siis kanti  see edasi mitteresidentide arvetele Eesti ja Läti pankadesse. Tegelikult kaupa, mille eest oli makstud, Venemaa territooriumile ei tarnitud.
  "Seoses toimunuga alustati kriminaalasi mitteresidentidega teostatavate ebaseaduslikke valuutaoperatsioone käsitleva paragrahvi alusel. Karistusena näeb see paragrahv ette 5-10aastast vabadusekaotust, "ütles Venemaa siseministeeriumi esindaja Andrei Piliptšuk. "Seoses sellega on politsei teostanud 15 otsingut tippjuhtide kodudes, kommerstpankade kontorites ja finantsasutustes."
  Tasub teada
  BVA Bank on aktsionäride asutatud 1991. aastal. Pank töötab aktiivselt valuutaturgudel.
  KB Garant-Invest on personaalse teenindusega pank, mille asutas 1993. aastal finantsasutus Garant Invest. Pangal on võrguoperaatorid, mis võimaldavad klientidel teha kiiresti ülekandeid välisvaluutas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Ekspress Grupp pikendas finantsjuhi volitusi
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.