Alyona Stadnik • 20. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Venemaa paljastas ebaseadusliku skeemi

Valuutavahetus  Foto: Andrey Rudakov, Bloomberg

Venemaa siseministeeriumi töötajad paljastasid ebaseadusliku skeemi, millega kanti ebaseaduslikult Eesti ja Läti pankadesse välisvaluutat enam kui miljardi rubla (19,1 miljoni euro) väärtuses, samuti varastati ning sõlmiti fiktiivseid lepinguid, teatas Venemaa siseministeerium.

Seadusevastases tegevuses kahtlustatakse Moskva krediidi- ja finantsasutuse BVA Bank ja KB Garant-Invest kahte endist tippjuhti, vahendab Lifenews.ru. Lisaks nendele kahtlustatakse mitme fiktiivse organisatsiooni tunnuseid omava kommertsfirma juhte.Siseministeeriumi teatel on tõendite kohaselt sõlminud kurjategijad nn ühepäevafirmade nimel välismaiste juriidiliste isikutega mitu fiktiivset väliskaubandustehingut kalli kontrolli- ja mõõteaparatuuri tarnimiseks. Kui raha oli kantud fabritseeritud dokumentide alusel, siis kanti  see edasi mitteresidentide arvetele Eesti ja Läti pankadesse. Tegelikult kaupa, mille eest oli makstud, Venemaa territooriumile ei tarnitud.

"Seoses toimunuga alustati kriminaalasi mitteresidentidega teostatavate ebaseaduslikke valuutaoperatsioone käsitleva paragrahvi alusel. Karistusena näeb see paragrahv ette 5-10aastast vabadusekaotust, "ütles Venemaa siseministeeriumi esindaja Andrei Piliptšuk. "Seoses sellega on politsei teostanud 15 otsingut tippjuhtide kodudes, kommerstpankade kontorites ja finantsasutustes."

Tasub teada

BVA Bank on aktsionäride asutatud 1991. aastal. Pank töötab aktiivselt valuutaturgudel.

KB Garant-Invest on personaalse teenindusega pank, mille asutas 1993. aastal finantsasutus Garant Invest. Pangal on võrguoperaatorid, mis võimaldavad klientidel teha kiiresti ülekandeid välisvaluutas.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt