• Jaga lugu:

  Hiinlaste sissetulekud kasvavad

  Hiina tänavakauplejadFoto: Scanpix/REuters

  Hiina majanduskasv aeglustub, kuid hiinlaste sissetulekud kasvavad, töökohad on kindlad ja inflatsioon madal.

  Ka need tegurid aitavad seletada, miks Hiina valitsus ei kiirusta majandusse uut stiimulit süstima, vahendab agentuur Bloomberg.
  Kolmandas kvartalis kasvas Hiina majandus aeglasimas tempos 2009. aastast. Samas näitab statistika, et üha suurem osa SKPst jõuab tarbijate taskusse.
  Linnades kasvas inimeste kasutada olev tulu esimese kolme kvartaliga aasta baasil 9,3% ja põllumajanduspiirkondade elanike tulu 11,8%.
  „See on osa uuest normaalsusest, et inimesed majanduse kasvust rohkem osa saavad,“ ütles Hiina tööturu uuringute assotsiatsiooni asepresident Su Hainan. „Nii on valitsusel vähem vajadust majanduskasvu ekstra stimuleerida.“
  Hiina keskklass on arvukam kui Prantsusmaa ja Saksamaa elanikkond kokku ja nende tarbimine kasvab. Aasta esimese kolme kvartali jooksul oli eratarbimise osakaal 48,5% SKPst, võrreldes 45,9%ga aasta tagasi samal perioodil.
  Töötuse määr Hiina linnades on ca 5%, inflatsioon septembris 1,6%.
  Sissetulekute kasvu varjupool on süvenev ebavõrdsus. Kui linnades on tulu elaniku kohta keskmiselt 22 044 jüaani, siis maapiirkondades on see üle kahe korra väiksem - 8527 jüaani (1400 dollarit).
  IMF prognoosib Hiinale tänavu 7,4% ja tuleval aastal 7,1% suurust SKP kasvu, mis on aeglasim tempo üheksakümnendatest aastatest. Fond hoiatab mitmete probleemide eest Hiina majanduses, jahenevast kinnisvaraturust kuni kasvava võlakoormani.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.