Äripäev • 21. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Leedu valitsuspartei peakontoris oli läbiotsimine

Partei Kord ja Õiglus juht Rolandas Paksas.  Foto: epa

Leedu eriteenistus otsis läbi riigi suurima valitsuspartei Kord ja Õiglus peakontori ja viis kaasa dokumente, teatas uudisteagentuur Regnum.

Erakonnale on esitatud korruptsioonikahtlus ning riigiprokuratuur on asja uurinud juba pikka aega. "Võimalik, et poliitikud on kaubelnud võimuga väga suures ulatuses," kommenteeris prokuratuuri esindaja.Uurimisorganite vaateväljas on mitu eraisikut, kellest üks, siseministeeriumi endine nõunik, on ka kinni peetud. Samuti on otsitud läbi mitme isiku, nende hulgas ka kolme firmajuhi kodud.Partei liider, eurosaadik Rolandas Paksas, ütles kommentaariks, et tal puudub info selle kohta, mis tema erakonna peakontoris toimub. Paksas ise viibib Strasbourgis.Kord ja Õiglus kuulub Leedu valitsuskoalitsiooni. Erakonna liider Paksas on olnud Leedu president ja peaminister. Teda on süüdistatud kahtlastes sidemetes Venemaaga. Näiteks andis ta 2003. aastal presidendina kodakondsuse Vene lennundusärimehele, kes annetas talle valimiskampaania jaoks 400 000 USA dollarit. Põhiseaduskohus tunnistas toona Paksase süüdi riigisaladuse rikkumises ning ametivõimu kuritarvitamises ning Seim taandas ta 2004. aastal ametist.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt