Äripäev • 22. oktoober 2014 kell 6:36

PM: Krossil varjatud koostöö Rosneftiga

Eerik-Niiles Kross  Foto: Eiko Kink

IRLi aseesimehe Eerik-Niiles Krossi firma on vahendusäri kaudu seotud Vene kütusefirmaga, mille vastu on kehtestatud majandussanktsioonid, kirjutab Postimees.

Krossile kuuluv Trustcorp, mis palub luurealast abi, samuti abi IT-lahenduste otsimisel ja poliitilises lobitöös, on Moskvas olnud sidemetes Rosnefti esindaja Viktor Smeritševskiga ning vahendab ettevõtte lepinguid, kirjutab väljaanne.

Postimehe usaldusväärsetel andmetel teevad Krossi juhtimisel äri- ja lobitööd kaks tema kontori töötajat. Äriplaan on lihtne: tuleb vahendada Rosnefti naftatoodete ostu-müügilepinguid Suurbritannia firmale Blue Oil, et teenida soliidset vahendustasu.

Kross oli Postimehega rääkides resoluutne, öeldes, et "Rosneftiga Trustcorpil suhted puuduvad".

Hetkel kuum