Äripäev • 23. oktoober 2014 kell 14:30

Jüri Mõisa ehitusfirma ostab suurema konkurendi

Taloti üks omanikest on Jüri Mõis.  Foto: Andres Haabu

AS Talot ja Rudus AS sõlmisid lepingu, mille kohaselt Talot omandab Ruduselt betoontoodete äri.

Tehinguga omandab Talot kogu Ruduse betoontoodete äriüksuse Lagedil koos töötajate, tootmisseadmete, oskusteabe, lepingute ja kinnistuga, vahendas Talot pressiteates. Rudus keskendub kaubabetooni ja graniitkillustiku tootmisele ja müügile.

Peale tehingu jõustumist on Talotil Lagedil ja Maardus kokku kolm tootmisüksust 190 töötajaga. Tehingu lõpuleviimise peab heaks kiitma Eesti Konkurentsiamet. Poolte kokkuleppel ostuhinda ei avalikustata.

Talot on viimastel aastatel oma positsiooni ehitusmaterjalide turul jõudsalt kasvatanud. Käesoleval aastal tõusis Talot Äripäeva Ehitusmaterjalitootjate TOPis 11. kohale.

Taloti juhatuse liikme Rasmus Kurmi sõnul annab omandamine äriühingule võimaluse saavutada oma pikaajalisi eesmärke. Tema sõnul annab tehing Rudusega võimaluse pakkuda oma klientidele veelgi laiemat valikut kvaliteetseid tooteid.

Ruduse juhatuse liige Toomas Vainola kinnitas, et nad tunnevad saavutatud kokkuleppe üle sügavat heameelt, sest lepingu osapooleks ehitusmaterjalide tootja, kes jätkab nende aastakümnete pikkust tööd.

Rudus asutati 1994. aastal Soome firma Oy Rudus AB kapitalil eesmärgiga pakkuda Eesti ehitajale kvaliteetset betooni ja graniitkillustikku. Alates 1999. aastast kuulub Rudus Iirimaal registreeritud CRH plc kontserni. Ruduse müügitulu moodustas 2013. aastal 26,7 miljonit eurot, millest betooni ja betoontoodete müük moodustas 57%.

Talot on Eesti kapitalil põhinev ligi 25aastase kogemusega ehitusmaterjalide tootja, mille sortimenti kuuluvad betoon- ja betoonvalmistooted ning kaubabetoon. Taloti müügitulu moodustas 2013. aastal 10,7 miljonit eurot.

Taloti omanikud on JMB Investeeringute OÜ (Jüri Mõis), HTB Investeeringute OÜ (Hannes Tamjärv), Axenture Arendus OÜ (Dmitri Eivin), Eggera OÜ (Olari Taal) ja Finest Group OÜ (Toomas Sildmäe).

Hetkel kuum