• Jaga lugu:

  10 soovitust, kuidas paremini müüa

  10 soovitust, kuidas paremini müüaFoto: Andres Haabu

  Maakondade TOPides silma paistnud ettevõtjad jagavad oma kogemusi, kuidas paremini müüa.

  Maakonna TOPid ilmusid:

  13. okt - Harjumaa TOP14. okt - Hiiumaa-Saaremaa TOP15. okt - Tartumaa TOP16. okt - Järvamaa TOP17. okt - Jõgevamaa TOP

  20. okt - Läänemaa TOP21. okt - Raplamaa TOP22. okt - Pärnumaa TOP23. okt - Põlvamaa TOP24. okt - Valgamaa TOP

  27. okt - Viljandimaa TOP28. okt - Võrumaa TOP29. okt - Ida-Virumaa TOP30. okt - Lääne-Virumaa TOP31. okt - Maakonna TOPide TOP ehk maakondade edukaim firma

  Koondasime kokku viimasel kolmel nädalal maakonna TOPide intervjuudest kõlama jäänud soovitused, kuidas veelgi paremini ja edukamalt müüa. Vastustest jääb kõlama, et oluline on teha korralikku tööd ja pakkuda kvaliteetset toodet.
  Kuidas paremini müüa?
  1. Aqva Hotels OÜ tegevjuht Roman Kusma:
  Ega seda ei saa ju kõigile öelda. Meil oli Aqva ehitasime ajal selge nägemus, millist teenust tahame pakkuda, kes on meie kliendid ja algusest peale püstitamise eesmärgi olla Eesti parim spaa. Eks see jääb külastajate otsustada, aga püüdleme sinnapoole, et pakkuda maksimaalselt head teenust.
  2. Oidermaa Talu Seemnekeskus OÜ omanik Erki Oidermaa:
  Kaup peab olema kvaliteetne. See on kõige alus.
  3. OÜ Prosper Line juht Kaius Kaibald:
  Oma tööd tuleb teha korralikult ja võtta tehtud asjade eest ka vastutus. Olemasolevat klienti on lihtsam hoida, kui leida uut. Sellega tasub tegeleda.
  4. Ha Serv OÜ juhataja Marko Kevvai:
  Müügitöösse saavad panustada erinevate osakondade inimesed ehk kaasame kõiki töötajaid. Oluline on ka hea sisekommunikatsioon, mis loob hea keskkonna headeks ideedeks.
  5. Kaltsiit ASi juhatuse liige Raivo Lehiste:
  Kindlasti saaks kvaliteeti parandades rohkem müüa. Samuti võiksid meie majanduskeskkond ja ettevõtjate käitumine olla veel paremad. Kipub jääma võlgasid, mis saavad küll pika aja jooksul lahendatud, aga mõne järgmise kliendiga suheldes on usaldust vähem, kui oli varem.
  6. ASi Pajo juht Ain Pajo:
  Toota oskab igaüks, aga proovi see toodang maha müüa. Meil on väga hea müügiosakond, tänu nende tööle püüame laieneda. Teine pool on investeeringud, mille abil püüame masinaparki järgmise paari aasta jooksul värskendada, vahetada välja järjest võimsamate ja tootlikumate vastu. Nii väheneb praagiprotsent, töö läheb kiiremini ja inimesed on ka rõõmsamad, kui töö ilusti jookseb.
  7. Peetri Puit OÜ juhatuse liige Peeter Peedomaa:
  Nii terviklahendust pakkudes kui oma toodetele võimalikult suurt lisaväärtust andes. Oleme püüdnud oma klientidele pakkuda tervikkomplekti toote valmistamisest paigaldamiseni välja. Äri ja elu liigub sinna suunda, et kliendi jaoks on parem, kui ta saab asjad ühest kohast.
  8. Cleveron OÜ üks omanik Arno Kütt:
  Vähendage allhanke osakaalu ja panustage oma toodetele. Olge nutikad ja innovatiivsed, kaasake disainereid ja insenere, pakkuge maailmale midagi uut.
  9. Private Project OÜ omanik Anti Joonas:
  Selleks on ainult üks retsept. Püüda teha oma toode maksimaalselt hea kvaliteediga ning kvaliteet peaks olema mitte kehvem kui Euroopa või Skandinaavia tippudel. Kui rõhuda kvaliteedile, anda toodetele võimalikult palju lisaväärtust, hakkavad tooted iseennast müüma.
  Lisaks peaks kindlasti külastama erinevaid messe ning tutvuma erialaajakirjandusega. Mis puudutab mööblitootjaid, siis külastada ka mööblikauplusi, et tooteid silmaga näha ja käega katsuda. Pildi peal võivad asjad tunduda paremad kui nad tegelikult on.
  10. Polven OÜ omanik Sergei Polujanenkov:
  Otsime uusi lahendusi. Kui teed kõike nii nagu teised, siis jäädki viimaseks. Üritame elule teise nurga alt vaadata. Näiteks toodete pakendid on teistsugused, maitsed uued. Vaatame, milline on olnud teiste kogemus sarnaste toodetega. Kollektiivis räägime, et kui tulime selle äriga tegelema, siis peame olema paremad kui meie konkurendid. Kui inimestele seda tihti rääkida, mõistavad ka nemad, et peame olema parimad nii kvaliteedi, ideede kui hinna poolest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Inbank suutis kasumit kolmekordistada
Eesti finantsettevõte Inbank suutis teises kvartalis puhaskasumit kolmekordistada, selgub börsiteatest.
Eesti finantsettevõte Inbank suutis teises kvartalis puhaskasumit kolmekordistada, selgub börsiteatest.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.