Andras Kralla • 4. november 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Eesti pank tähistas 95. aastapäeva

Endine Eesti Panga president Andres Lipstok, Eesti panga praegune nõukogu esimees Mart Laar ja endine nõukogu esimees Jaan Männik.  Foto: Andras Kralla

Eesti Pank tähistas oma 95. aastapäeva. Sünnipäeva vastuvõtule eelnes professor Ragnar Nurksele pühendatud loengusarja viimane loeng.

Seekordsel loengul esines endine Poola asepeaminister, rahandusmister ja keskpanga president ja praegune Varssavi Majanduskooli majandusprofessor Leszek Balcerowicz. Loengu teemaks oli „The euro in a comparitive perspective“.

Pärast loengut andis Eesti Panga president Ardo Hansson üle Eesti Panga teaduspreemia. Eesti Panga teaduspreemia võitsid 2014. aastal doktoritöö kategoorias Kristjan Liivamägi, Tõnn Talpsepp ja Tarvo Vaarmets investeerimiskäitumise teemalise uurimusega. Magistritöö kategoorias osutus võidukaks Magnus Piiritsa uurimus pensionisüsteemi reformidest ja põlvkondade vahelisest mõjudest.

Eesti Pank tähistas 95. aastapäeva  Foto: Andras Kralla
Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt