Põhjamaade aktsiad on euroala omadest paremad

04. november 2014, 22:38
Deutsche Bank peab Rootsi aktsiaid parimaks
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141104/BORS/141109889/AR/0/AR-141109889.jpg

Põhjamaade aktsiad on paremad kui euroala omad, ütleb Deutsche Bank oma uurimuses.

Samal ajal kui aktsiaturg on sõltumas suuresti keskpankade mahhinatsioonidest, loodavad investorid, et ettevõtete kolmanda kvartali tulemused annaksid aktsiate ostmisel võimaluse nõjatuda ka põhinäitajatele.


Umbes 60 protsenti Euroopa Stoxx 600 indeksist on teatanud oma tulemused ning 63 protsenti nendest on ületanud kasumiprognoosi.

Sektori tasandil on kõige rohkem prognoose ületanud tarbe- ja kodumajapidamiskaupade tootjad, kelle vastav protsent oli 83. Tehnoloogia ja telekommunikatsioon järgnes 78 protsendiga ning pangad hõivasid 72 protsendiga kolmanda koha.

Sellised andmed on kindlasti Euroopa pikaajalise taastumise ootajatele positiivsed. On siiski ka üks aga – riigi tasandil läheb kõige paremini eurotsooni välistel riikidel. Nendeks riikideks on näiteks Šveits, Suurbritannia ja Rootsi.

Kokkuvõtteks järeldas Deutsche Bank, et säravaimad väljavaated on Põhjariikide aktsiaindeksitel. „Meie aktsiakorvis juhivad tõusu just Rootsi ettevõtted ning need ületavad pidevalt Stoxx 600 indeksi tootlust.“ 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. November 2014, 22:38

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing