Mait Kraun • 4. november 2014
Jaga lugu:

Põhjamaade aktsiad on euroala omadest paremad

Deutsche Bank peab Rootsi aktsiaid parimaks
Deutsche Bank peab Rootsi aktsiaid parimaks  Foto: Bloomberg

Põhjamaade aktsiad on paremad kui euroala omad, ütleb Deutsche Bank oma uurimuses.

Samal ajal kui aktsiaturg on sõltumas suuresti keskpankade mahhinatsioonidest, loodavad investorid, et ettevõtete kolmanda kvartali tulemused annaksid aktsiate ostmisel võimaluse nõjatuda ka põhinäitajatele.

Umbes 60 protsenti Euroopa Stoxx 600 indeksist on teatanud oma tulemused ning 63 protsenti nendest on ületanud kasumiprognoosi.

Sektori tasandil on kõige rohkem prognoose ületanud tarbe- ja kodumajapidamiskaupade tootjad, kelle vastav protsent oli 83. Tehnoloogia ja telekommunikatsioon järgnes 78 protsendiga ning pangad hõivasid 72 protsendiga kolmanda koha.

Sellised andmed on kindlasti Euroopa pikaajalise taastumise ootajatele positiivsed. On siiski ka üks aga – riigi tasandil läheb kõige paremini eurotsooni välistel riikidel. Nendeks riikideks on näiteks Šveits, Suurbritannia ja Rootsi.

Kokkuvõtteks järeldas Deutsche Bank, et säravaimad väljavaated on Põhjariikide aktsiaindeksitel. „Meie aktsiakorvis juhivad tõusu just Rootsi ettevõtted ning need ületavad pidevalt Stoxx 600 indeksi tootlust.“ 

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt