Mait Kraun • 4. november 2014 • 2 min
Jaga lugu:

Börs: nafta hinnalangus jätkub

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

Enamik USA aktsiaindekseid täna langes, sest energiafirmade aktsiad tegid nafta odavnemise tõttu suuri langusi.

„Vaadake, kuidas nafta hind langeb. See ütleb teile kõik, mida peate teadma,“ ütles investeerimisfirma Wedbush Securities aktsiakauplemise direktor Michael James telefoniintervjuus Bloombergile. „Valimiste ajal selguvad ehk mõned tähtsad asjad, kuid ükski neist ei ole suurem kui nafta mõju turu sentimendile.“

Kaks USA suurimat naftatootjat ExxonMobil ja Chevron Corp tegid läbi tugeva languse, sest USA toornafta hind langes 75,84 dollari piirini. Traadita mobiiliteenuseid pakkuv Sprint langes 16 protsenti, sest kaotas tellijaid juba 11. kvartalit järjest. Priceline teatas oodatust nõrgemast müügiprognoosist ning langes 8,4 protsenti.

Standard & Poor's 500 indeks langes 0,3 protsenti ning sulgus 2012,10 punktil. Investorid hoiavad silma peal ka tänastel valimistulemustel, kus oodatakse Vabariiklaste võitu senatis. Dow Jones tõusis 0,1 protsenti 17 383,84 punktini.

S&P 500 on 15. oktoobrist alates tõusnud juba 8,3 protsenti, olles enne seda läbinud umbes sama järsu languse. Peamiselt on indeks hakanud tõusma oodatust parema majanduskasvu ning heade ettevõtete tulemuste ajendil. Hinna ja kasumi suhe on S&P500 puhul jõudnud 16,7-ni, mis on kõrgeim tase alates 2009. aastast.

Kulla (Comex) hind langes täna 0,19 protsenti ning sulgus 1167,60 dollaril untsi kohta. WTI toornafta õhtuks mõnevõrra taastus ning lõpetas päeva 1,99 protsenti madalamal, 77,21 dollaril barreli kohta. Brent toornafta langes 2,59 protsenti ning sulgus 82,58 dollaril barreli kohta.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt