Mait Kraun • 5. november 2014
Jaga lugu:

Börs: turud püüdsid uusi rekordeid

Täna tegid aktsiad rekordeid
Täna tegid aktsiad rekordeid  Foto: Bloomberg

Täna olid USA aktsiad tõusuteel, sest vabariiklased võtsid vahevalimiste käigus üle Senati ning energiafirmad taastusid koos nafta hinnaga. Euroopa aktsiad tõusid enne homset keskpanga kohtumist, dollar tugevnes ja väärismetallid langesid.

„Praegused valimistulemused, samuti tööstustoodangu andmed ning tänane tööturu raport parandavad investorite sentimenti,“ ütles investeerimisfirma Banyan Partners strateeg Robert Pavlik Bloombergile. „Turgudele meeldib ka asjaolu, et Euroopa Keskpank võib laiendada oma varaostu programmi.“

Vabariiklased said vahevalimiste lõppedes seitse Senati kohta ning sellele võib tõenäoliselt oodata ka lisa. See andis seadusandliku võimu järgnevaks kaheks aastaks vabariiklastele ja nende juhile Mich McConnellile.

Privaatne raport näitas, et oktoobris palkasid ettevõtted rohkem töötajaid kui kuu tagasi. Euroopa Keskpank kohtub homme esimest korda pärast seda kui Jaapani keskpank suurendas oma stimuleerimisprogrammi.

Standard & Poor’s indeks tõusis 0,4 protsenti 2022,55 punktini ning tegi sulgemishinna rekordi. Sel aastal on S&P500 tõusnud kokku 9,3 protsenti. Dow Jones kasvas 0,5 protsenti, tegi kõigi aegade rekordi ning sulges 17 484,53 punktil. Dollar tugevnes Jaapani jeeni vastu 7 aasta kõrgeimale tasemele. Stoxx Europe 600 indeks hüppas 1,7 protsenti.

WTI toornafta hind tõusis 2,14 protsenti ning sulgus 78,84 dollaril barreli kohta. Brent toornafta tõusis 0,51 protsenti ning sulgus 83,24 dollaril barreli kohta. Kulla (Comex) hind langes nelja aasta madalaimale tasemele ning odavnes 2,07 protsenti 1143,50 dollarini untsist.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt