• Jaga lugu:

  Börs: turud püüdsid uusi rekordeid

  Täna tegid aktsiad rekordeidFoto: Bloomberg

  Täna olid USA aktsiad tõusuteel, sest vabariiklased võtsid vahevalimiste käigus üle Senati ning energiafirmad taastusid koos nafta hinnaga. Euroopa aktsiad tõusid enne homset keskpanga kohtumist, dollar tugevnes ja väärismetallid langesid.

  „Praegused valimistulemused, samuti tööstustoodangu andmed ning tänane tööturu raport parandavad investorite sentimenti,“ ütles investeerimisfirma Banyan Partners strateeg Robert Pavlik Bloombergile. „Turgudele meeldib ka asjaolu, et Euroopa Keskpank võib laiendada oma varaostu programmi.“
  Vabariiklased said vahevalimiste lõppedes seitse Senati kohta ning sellele võib tõenäoliselt oodata ka lisa. See andis seadusandliku võimu järgnevaks kaheks aastaks vabariiklastele ja nende juhile Mich McConnellile.
  Privaatne raport näitas, et oktoobris palkasid ettevõtted rohkem töötajaid kui kuu tagasi. Euroopa Keskpank kohtub homme esimest korda pärast seda kui Jaapani keskpank suurendas oma stimuleerimisprogrammi.
  Standard & Poor’s indeks tõusis 0,4 protsenti 2022,55 punktini ning tegi sulgemishinna rekordi. Sel aastal on S&P500 tõusnud kokku 9,3 protsenti. Dow Jones kasvas 0,5 protsenti, tegi kõigi aegade rekordi ning sulges 17 484,53 punktil. Dollar tugevnes Jaapani jeeni vastu 7 aasta kõrgeimale tasemele. Stoxx Europe 600 indeks hüppas 1,7 protsenti.
  WTI toornafta hind tõusis 2,14 protsenti ning sulgus 78,84 dollaril barreli kohta. Brent toornafta tõusis 0,51 protsenti ning sulgus 83,24 dollaril barreli kohta. Kulla (Comex) hind langes nelja aasta madalaimale tasemele ning odavnes 2,07 protsenti 1143,50 dollarini untsist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Uus nädal algas Tallinna börsile edukalt
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Kahjumit kartnud Põldma pääses ikkagi miinusest
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.
Venemaa tõstab hoogsalt intresse
Venemaa keskpank tõstis peamised intressimäärad 6,5 protsendini, et võidelda kõrge inflatsiooniga, vahendab CNBC.
Venemaa keskpank tõstis peamised intressimäärad 6,5 protsendini, et võidelda kõrge inflatsiooniga, vahendab CNBC.